Delicioasă și ușor de preparat. Rețetă de plăcintă cu iaurt grecesc și stafide

Delicioasă și ușor de preparat. Rețetă de plăcintă cu iaurt grecesc și stafide Plăcintă. Sursa foto: Andrey Cojocaru/ Pixabay

Dacă ești în căutare de alternative la deserturile obișnuite și vrei să schimbi clasica plăcintă cu brânză și stafide, această rețetă de plăcintă cu iaurt grecesc este o alegere perfectă.

Pregătirea este simplă, în special pentru că poți achiziționa foile de plăcintă direct din magazin. Aroma distinctivă a acestei plăcinte o va transforma rapid în preferata întregii familii.

Rețetă de plăcintă cu iaurt grecesc și stafide

Pentru această rețetă ai nevoie de:

  • 400g foi plăcintă;
  •  un kg iaurt grecesc 10%;
  • opt ouă;
  • 300g zahăr alb;
  • patru linguri griș;
  • o linguriță extract vanilie;
  • coaja de la o lămâie bio;
  • 100g unt topit;
  • 100g stafide;
  • trei-patru linguri zahăr alb.
Iaurt

Iaurt. Sursa foto: Fortyforks | Dreamstime.com

Mod de preparare

În etapa inițială, amestecăm iaurtul cu zahărul, vanilia și coaja de lămâie. Adăugăm ouăle și amestecăm până se omogenizează în compoziția de iaurt. Apoi, adăugăm treptat grișul, amestecând continuu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru a doua parte, împărțim foile în trei bucăți, deoarece vom avea trei straturi de foi și două de umplutură.

Într-o tavă de dimensiuni potrivite, începem să așezăm primul strat de foi, unse cu unt pe fiecare parte înainte de a le pune una peste alta. Dacă foile sunt mai mari decât tava, le pliem pentru a se potrivi dimensiunii acesteia, fără să le tăiem.

Desert

Desert. Sursa foto: Tonda Tran/ Pixabay

Următorul pas constă în distribuirea uniformă a jumătății din compoziția de iaurt peste primul strat de foi.

Continuăm apoi cu un alt strat de foi, procedând similar cu pasul anterior. La final punem peste și restul de jumătate din compoziția rămasă și terminăm cu ultimul strat de foi.

La sfârșit, ungem suprafața cu unt și presărăm câteva linguri de zahăr pe deasupra.

Apoi, introducem tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, cu ventilație, și coacem pentru aproximativ 35 de minute sau până când se rumenește la suprafață, conform bakingadventure.net.

Se servește caldă sau rece, după bunul plac.