Rețetă de piept de pui marinat cu lămâie și usturoi. Se prepară cu puține ingrediente
- Emma Cristescu
- 1 februarie 2024, 08:59
Gospodinele pot prepara o rețetă gustoasă de piept de pui marinat cu lămâie și usturoi. Această mâncare servește cu o garnitură de cuscus sau orez și cu salată de roșii coapte.
Gospodinele pot prepara o rețetă gustoasă de piept de pui marinat cu lămâie și usturoi. Această gustare este foarte gustoasă și consistentă. Aveți nevoie de următoarele ingrediente:
3 bucăți piept de pui fără os și fără piele, spălate și curățate 4 căței de usturoi, zdrobiți coaja fin rasă și zeama de la 2 lămâi 1 ardei iute roșu curățat de semințe și tăiat mărunt 2 1/2 linguri de miere 1 lingură coriandru măcinat sare și piper negru proaspăt măcinat
Se asezonează puiul cu sare și piper. Se amestecă usturoiul, coaja și zeama de lămâie, ardeiul iute, mierea și coriandrul măcinat. Se acoperă cu marinata pieptul de pui, se acoperă și se dă la frigider, minim 2-3 ore sau peste noapte. Se încinge cuptorul la 200 grade. Puiul se coace în marinată 35-40 de minute, până când se frăgezește. Se servește cu o garnitură de cuscus sau orez și cu salată de rosii coapte. Puteți să o mâncați și cu cartofi prăjiți sau cu pâine prăjită. Asta este tot. Poftă bună!
Rețetă de stripsuri de pui cu lămâie
Gospodinele pot prepara și o rețetă simplă de stripsuri de pui cu lămâie. Aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- O pulpă de pui, tăiată în cuburi; - O lingură de sos de soia; - Două linguri de amidon de porumb; - 1/3 cană de suc de lămâie; - Trei linguri de zahăr; - 1/3 ceaşcă de apă; - O linguriţă de cojă de lămâie; - 1/4 cană cu făină - Ulei
Într-un castron se amestecă sosul de soia cu amidonul de porumb şi se adaugă peste carnea de pui. Se lasă la marinat timp de 30 de minute. Într-un vas se adaugă sucul de lămâie, zahărul, apa, amidonul de porumb şi coaja de lămâie şi se amestecă până ce toate ingredientele se combină perfect.
Se prăjeşte carnea de pui în ulei încins până ce capătă o culoare maro-auriu. Apoi, se îndepărtează uleiul din tigaie şi se adaugă sosul. Se lasă la fiert până ce acesta se îngroaşă şi capătă textura dorită. Se serveşte cu orez şi legume sau cu cartofi prăjiți.