Rețetă de burger vegetarian. Idei de garnituri slab calorice din cartofi

Rețetă de burger vegetarian. Idei de garnituri slab calorice din cartofiSursa foto: Pixabay

Sunt multe rețete de burger vegetarian, însă nu toate combinațiile de legume reușesc să ne cucerească. Vă propunem o variantă cu avocado și conopidă, care vă va încânta papilele gustative. Preparatul este ușor de făcut și poate fi gătit chiar și de cei fără experiență în bucătărie. Pentru că rețeta conține avocado și chifle, vă prezentăm și două idei de garnituri slab calorice din cartofi.

Burger vegetarian. Ingrediente pentru patru porții

Pentru a prepara rețeta de burger vegetarian ai nevoie de:

  • patru chifle pentru hamburger;
  • 100 g făină;
  • 3 g usturoi granulat;
  • fulgi de chilli, în funcție de cât de picant vrei să fie preparatul;
  • 200 ml apă;
  • șase felii de conopidă;
  • 150 g pesmet;
  • 100 ml sos de soia;
  • un avocado;
  • zeama de la jumătate de lămâie;
  • două cepe roșii (una cubulețe și una tăiată rondele);
  • câteva fire de pătrunjel;
  • câteva frunze de salată;
  • opt roșii cherry;
  • sare și piper după gust.
Mâncărică de conopidă prăjită. O rețetă ca la mama acasă

Sursa foto: Pixabay

Mod de preparare

Primul pas este să pregătim amestecul pentru conopida care va umple acest burger vegetarian. Făina, praful de usturoi, fulgii de chili, sarea și piperul se pun într-un gol și se amestecă. Peste ele adăugăm apa și amestecăm din nou. Pesmetul se pune într-un bol separat. Feliile de conopidă le spălăm, apoi le dăm prin amestecul de făină și usturoi, după care prin pesmet. Le punem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și la punem la cuptor pentru aproximativ 30 de minute la 180°C. După jumătate de oră, scoatem tava, ungem feliile de conopidă cu sosul de soia, apoi le mai lăsăm la cuptor pentru alte 15 minute.

Cât timp conopida stă în cuptor, pregătim un amestec din avocado tăiat cubulețe, ceapa și jumătate din pătrunjel tocate mărunt și sare. Punem toate ingrediente într-un bol și le blenduim bine pentru a obține o pastă.

Acum nu ne rămâne decât să asamblăm deliciosul burger vegetarian. Pe jumătate de chiflă punem pastă de avocado, o felie de conopidă, salata, rondelele de ceapă și jumătăți de roșii cherry. La urmă punem cealaltă jumătate de chiflă și înfigem un bețișor pentru frigărui în mijloc pentru a ține toate ingredientele la un loc, potrivit recomandărilor celor de la Bucătăria Lidl.

Două garnituri slab calorice pentru burger vegetarian

Garnituri din cartofi pentru burger vegetarian

Sursa foto: Pixabay

Nimic nu merge mai bine alături de un burger vegetarian decât o porție de cartofi prăjiți. Există însă și variante slab calorice, pentru cei care țin la siluetă. Una dintre aceste variante sunt cartofii vegie. Cumpărați cartofi obișnuiți, tăiați-i la dimensiunea dorită, pulverizați-i cu ulei cu ajutorul unui recipient sub formă de spray, presărați condimente și puneți-i în cuptor sau friteuză.

O altă variantă cu mai puține calorii sunt cartofii zdrobiți. Alege cartofi de mici dimensiuni, spală-i și pune-i în cuptor cu tot cu coajă. Lasă-i să se moaie, iar apoi zdrobește-i cu fundul unui pahar. Ei pot fi asezonați, în funcție de preferințe, cu mujdei de usturoi, cu codițe de ceapă verde, pătrunjel sau mărar tocat mărunt ori iaurt grecesc.