Chifle pufoase pentru burgeri. Aluatul nu necesită frământare

Chifle pufoase pentru burgeri. Aluatul nu necesită frământare Chifle. Sursa foto: Dreamstime.con

Cu toate că pare complicată la prima vedere, rețeta pentru un burger suculent și aspectuos este extrem de simplă. Totuși, pentru a obține rezultatul așteptat, pe lângă carne, aspectul și consistența chiflei sunt importante. Iată cât se ușor poți o poți pregăti în casă.

Aluatul pentru chifle pufoase nu necesită frământare, însă conține mai multe ingrediente decât cel pentru pentru pâine. Aceste pâinici aspectuoase se pot umple ulterior cu ingredientele preferate, iar astfel se poate obține un burger suculent și aromat, mult mai gustos decât varianta găsită în fast food-uri.

Chifle pufoase pentru burgeri

Pentru a pregăti cele mai pufoase și apetisante chifle pentru burgeri vei avea nevoie, pe lângă făină, de lapte, ouă. De asemenea, untul care se adaugă în această compoziție este ingredientul care va păstra aluatul moale, iar chiflele vor fi fragede pentru câteva zile.

Ingredientele necesare:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • 500 grame de făină;
  • 2 ouă;
  • 300 ml lapte;
  • 50 de grame de unt;
  • un plic de drojdie;
  • un praf de sare;
  • o linguriță de zahăr;
  • semințe de mac sau susan pentru decor (opțional)

Mod de preparare

Laptele se pune la încălzit, iar apoi se toarnă într-un vas încăpător. Drojdia se dizolvă în câteva linguri de lapte, peste care se adaugă o linguriță de zahăr. 

Burger, chifle

Hamburger Sursa foto: Arhiva EVZ

De asemenea, untul se topește la abur sau în cuptorul cu microunde. Peste laptele cald se toarnă treptat făina, untul topit și sarea. Se separă ouăle, iar gălbenușurile se adaugă în aluat. Se amestecă toate ingredientele cu ajutorul unui tel. Când aluatul devine dens, vasul se acoperă cu folie alimentară și se lasă la loc cald.

În mai puțin de o oră, compoziția își va dubla volumul. Secretul marilor bucătari care prepară aceste chifle este să lase aluatul din nou la dospit, după o etapă scurtă de frământare. Astfel, timp de 5-7 minute, acesta poate fi frământat și împăturit. Pasul poate fi omis, având în vedere că se pot obține chifle pufoase și aspectuoase, fără frământare.

Burger

Hamburger. Sursa foto: Dreamstime.com

Chifle pufoase pentru burgeri

Aluatul dospit se împarte în 8 părți egale. Pentru a obține chifle mai mari, compoziția se poate împărți în 7 sau chiar 6 părți egale. Se formează chiflele, care se așează într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Acestea se ung cu un ou bătut, iar deasupra lor se presară semințele de susan sau mac. De asemenea, se pot folosi semințe de chia, dovleac sau alte combinații preferate.

Chiflele se coc la o temperatură de 190 de grade.