Evenimentul Zilei > Actualitate > Viteazul Putin se luptă cu adolescenți. La 19 ani, pusă alături de teroriștii ISIS pentru postările pe rețelele de socializare
Viteazul Putin se luptă cu adolescenți. La 19 ani, pusă alături de teroriștii ISIS pentru postările pe rețelele de socializare

Viteazul Putin se luptă cu adolescenți. La 19 ani, pusă alături de teroriștii ISIS pentru postările pe rețelele de socializare

O tânără de doar 19 ani a fost condamnată de regimul lui Putin din cauza postărilor pe care adolescenta le făcea pe rețelele de socializare. Acțiunile ei au fost considerate extrem de grave, fiind trecută pe aceeași listă cu teroriști precum ISIS sau Al Qaeda. Pentru a nu mai critica regimul rus, i s-a interzis accesul în mediul online dar și alte forme de comunicare.

Olesya Krivtsova, o tânără de 19 ani studentă la Universitatea Federală de Nord, se confruntă cu o serie de probleme după ce a postat pe rețelele de socializare o poveste. Ea a vorbit despre explozia de pe podul din Crimeea, care a avut loc în luna octombrie 2022. În acea postare, tânăra nu a povestit doar despre cele întâmplate, ci a criticat regimul lui Putin pentru invazia din Ucraina.

Postarea de pe Instagram nu este singura acuzație adusă tinerei. Aceasta a fost acuzată penal și în urma unei discuții pe care a avut-o cu o parte din colegii săi pe rețelele de socializare. Olesya Krivtsova a fost acuzată de discreditarea armatei ruse, în mesaj fiind repostată o critică adusă cu privire la război.

Nu este cunoscută pedeapsa exactă pe care a primit-o, însă, în urma criticilor la adresa acțiunilor Rusiei, tânăra de 19 ani a fost arestată la domiciliu. În prezent ea se află în apartamentul mamei sale. De asemenea, Olesya a fost interzisă pe rețelele de socializare și i-a fost restricționat accesul la alte forme de comunicare, potrivit realitatea.net.

Regimul lui Putin pedepsește orice acțiune împotriva războiului

Războiul din Ucraina a adus schimbări importante în Rusia. Panicați de mobilizarea forțată, oamenii au ieșit în stradă, însă procuratura din Moscova i-a avertizat cu privire la orice protest sau manifestație anti-război.

„Parchetul de la Moscova avertizează că distribuirea unor astfel de materiale, precum şi participarea la acţiuni ilegale sunt pedepsite conform legislaţiei administrative şi penale actuale”, este o parte a comunicatului emis de Parchet la finalul anului trecut.

În comunicat se vorbește despre orice fel de manifestare anti-război, inclusiv în mediul online. Pedepsele încep de la amenzi și pot ajunge și până la 15 ani de închisoare. Decizia a venit după ce au început să circule pe internet postări care încurajează protestele anti-război și în care este criticat regimul lui Vladimir Putin.