Evenimentul Zilei > Actualitate >  Rectificare! Ce spune Banca Angliei cu privire la răspândirea Covid-19 pe bancnote
 Rectificare! Ce spune Banca Angliei cu privire la răspândirea Covid-19 pe bancnote

 Rectificare! Ce spune Banca Angliei cu privire la răspândirea Covid-19 pe bancnote

O cercetare condusă recent de Banca Angliei a rectificat teoria  potrivit căreia bancnotele ar favoriza contagierile cu Covid-19.

Studiul făcut de prestigioasa instituţie monetară a „albit” în fapt, în mare parte, bancnotele, de acuzaţia că ar putea fi un vehicul important de infectare. Cercetătorii instituţiei publice respective, a Majestăţii Sale, ar fi început studiu după ce Banca Angliei însăşi, a remarcat o puternică scădere a folosirii banilor gheaţă din partea cetăţenilor în cursul acestei pandemii, exact de teama acestora de a se infecta prin intermediul folosirii zilnice a banilor.

Banca Angliei a descoperit că supravieţuirea coronavirusului pe bancnote este inferioară celei de pe alte suprafeţe

Studiul, publicat de către Banca Angliei, ţinteşte să informeze populaţia privind siguranţa bancnotelor de lire sterline, evidenţiind că riscul de a fi infectaţi cu Covid-19, prin intermediul bancnotelor ar fi de fapt foarte scăzut.

Instituţia a descoperit în mod special că: chiar dacă bancnota este supusă unui dozaj de virus echivalent cu  cel  al strănutului, covidul nu supravieţuieşte la niveluri ridicate de concentrare pentru mult timp, nici pe bancnota modernă realizată din polimeri, nici pe aceea făcută din hârtie.

Mai precis, supravieţuirea virusului pe bancnote, au dezvăluit experţii Băncii Angliei, a apărut foarte slabă comparativ cu multe alte suprafeţe cu care persoanele intră de obicei în contact

Un alt studiu arată că pe bancnote de 10 lire sterline, au decoperit că nivelul virusului a rămas stabil timp de o oră după expunere

Pe baza acestei concluzii, a fost  făcut un experiment, condus de către cercetătorii instituţiei de credit, în care ei înşişi, folosind bancnote de 10 lire sterline, au decoperit că nivelul virusului a rămas stabil pe bani timp de o oră după expunere. După 6 ore, semnele au scăzut până la 5% sau mai puţin faţă de nivelurile iniţiale, iar după 24 de ore erau la un nivel de 1%. După 5 zile erau la un nivel de nerelevat sau în urme imperceptibile.

În consecinţă, a afirmat studiul, printre principalele vehicule de contagiere în viaţa cotidiană, n-ar intra atât de mult manevrarea şi folosirea banilor. Dimpotrivă, principalele riscuri de infecţie ar deriva din acelea de a sta aproape de o persoană infectată sau de exemplu de a manevra un cărucior de cumpărături, taste, produse de pe rafturi sau după  ecranele tactile ale terminalelor de auto-verificare, scrie Il Giornale.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.