Dornic să facă lumină în această afacere complicată, un fost ministru britanic, pe nume Norman Baker, a calculat în detaliu toate costurile pe care contribuabilii britanici le-au achitat pentru tânăra pereche. Și nu reiese deloc că Meghan ar fi fost tratată cu o Cenușăreasă, dimpotrivă.

Potrivit lui Baker,  Harry și Meghan au putut să-și facă toate capriciile cu banii plătiți de supușii Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a.

Calculul făcut de Baker acoperă perioada de aproape doi ani- de la nunta care a avut loc pe 19 mai 2018  și până pe 31 martie, data la care ducii de Sussex și-a pierdut oficial privilegiile și rolurile regale.

Politicianul își împarte analiza în mai multe părți, în funcție de tipul cheltuielilor luate în considerare.

Pentru orice cuplu, nunta este un eveniment foarte costisitoare.„O nuntă în Marea Britanie costă, în medie, aproximativ 18 mii de lire sterline” (aproximativ 20 de mii de euro)”, spune Baker.

Evident, pretențiile cresc o dată cu rangul. De exemplu, „Nunta Prințului William cu Kate, în 2011. a costat 20 de milioane de lire sterline” (22,3 milioane de euro)”.

Vi se pare că e vorba de o cheltuială exorbitantă? Ei bine, nunta Cenușăresei Meghan Markle a fost aproape de două ori mai costisitoare. Baker apreciază că ar fi vorba de 33,5 milioane de lire sterline (37 de milioane de euro).

Dar nici după nuntă contribuabilii britanici n-au putut respira ușurați. Potrivit fostului ministru, în doi ani s-ar fi cheltuit două milioane de lire sterline pentru a garanta siguranța perechii).

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE