Evenimentul Zilei > Social > Raluca Turcan i-a prins pe bugetari cu „mâța în sac”. Ce nereguli majore s-au găsit
Raluca Turcan i-a prins pe bugetari cu „mâța în sac”. Ce nereguli majore s-au găsit

Raluca Turcan i-a prins pe bugetari cu „mâța în sac”. Ce nereguli majore s-au găsit

Raluca Turcan, ministrul Muncii, a declarat că a descoperit nereguli în ceea ce privește calcularea unor sporuri în sistemul public.

Vineri seară, la un post de televiziune, Raluca Turcan, ministrul Muncii, a declarat că a descoperit nereguli în ceea ce privește calcularea unor sporuri ale bugetarilor.

„În momentul de față, s-a creat o inechitate în sistemul public, pentru că pe o lege a salarizării, care putea să plece de la premisa de a aduce unitate în sistemul de salarizare, s-au creat tot timpul excepții”, a spus Raluca Turcan. În acest sens, ea a dat un exemplul din sistemul medical. Astfel, medicii și asistentele au salariile și sporurile calculate la nivelul salariului în plată, în timp ce personalul TESA, infirmierii, brancardierii au sporurile calculate la nivelul salarizării din 2018.

„Mai mult decât atât, există și alte excepții în care plățile se fac la nivelul salariilor din 2022 care era fixat pe acea grilă de salarizare din Legea 153/2017. Dar nu sunt singurele excepții”, a declarat Raluca Turcan, vineri, la Digi24.

Raluca Turcan a descoperit nereguli la calcularea unor sporuri

Ministrul Muncii a mai explicat de ce Guvernul a decis să nu taie sporurile în 2021, ci doar să le înghețe.

„În materie de sporuri, abordarea noastră este una care propune tratarea acestui subiect într-un mod extrem de temeinic. Nu poți să intri pe partea de sporuri, care reprezintă pentru o mare parte din angajații din sectorul public suplimentări de salarii – pentru unii, binemeritate, pentru alții poate nu. Însă nu trebuie să aruncăm anatema pe întreg sectorul bugetar. Și pentru că aceștia au, prin sistemul de sporuri, o suplimentare a veniturilor, nu ne permitem să propunem diminuări de sporuri care să conducă la scăderi de venituri și situații dificile în nivelul de trai pe care aceștia îl au”, a arătat Raluca Turcan.

CITEȘTE ȘI Mihai Goțiu, fost parlamentar USR, a refuzat numirea la Comisia Națională a României pentru UNESCO

CITEȘTE ȘI Victor Ciutacu, ironic după rapel: „Dacă încep să latru, sper să mai fie pe stoc Ivermectina”