Evenimentul Zilei > Social > Raluca Turcan, anunţul momentului despre pensii: „Suntem la un minim istoric”
Raluca Turcan, anunţul momentului despre pensii: „Suntem la un minim istoric”

Raluca Turcan, anunţul momentului despre pensii: „Suntem la un minim istoric”

Raluca Turcan, anunţul momentului: „Suntem la un minim istoric de dosare restante la recalculare”. Ministrul Muncii  a anunţat că au rămas de soluționat doar 139 de dosare de pensii naționale, din cele aproape 19.000 câte erau în ianuarie 2020.
Raluca Turcan, anunţul momentului: „În acest moment suntem la un minim istoric în ceea ce privește numărul de dosare de pensii restante. Au mai rămas de soluționat doar 139 de dosare de pensii naționale, din cele aproape 19.000 câte erau în ianuarie 2020.
Mai mult, scrie ministtrul,  în cazul celor 139 de dosare rămase lipsesc, în mare parte, documentele necesare pentru recalculare. Lipsuri care pot fi completate doar de beneficiari. Şi nu țin de competența caselor de pensii, a scris Raluca Turcan pe social media.

Raluca Turcan, anunţul momentului: „Suntem la un minim istoric de dosare restante la recalculare”

 „În ceea ce privește pensiile internaționale, 1.700 de dosare restante de acest fel au fost rezolvate doar în ultimele trei săptămâni. Astfel, numărul celor care rămân de soluționat este de circa 3.700. De la o restanță de 5.400 la momentul preluării mandatului.
M-am bucurat să văd că multe case de pensii au înțeles solicitarea făcută la începutul anului, de a urgenta rezolvarea dosarelor restante.

Raluca Turcan:

Am făcut ieri, împreună cu Președintele Casei de Pensii, Daniel Baciu, o nouă analiză a rezultatelor. Pentru a identifica județele unde este nevoie de o mobilizare mai bună la nivelul caselor de pensii, pentru recuperarea restanțelor.
Vom lua măsuri pentru intensificarea ritmului de lucru acolo unde este cazul. Astfel încât să nu mai avem situații în care se depășește termenul legal de soluționare.
Le mulțumesc angajaților din casele județene de pensii care au făcut eforturi mari pentru a recupera întârzierile. Şi pentru că înțeleg cât de important este ca pensionarii să beneficieze de drepturile lor, conform muncii depuse.
De asemenea, vom stabili un calendar pentru modernizarea condițiilor de lucru în casele de pensii, astfel încât pe viitor, munca angajaților să se poată desfășura cât mai bine cu putință, spre beneficiul celor care au muncit o viață întreagă și care își așteaptă, la timp, toate drepturile cuvenite conform legii”, a scris Raluca Turcan pe Facebook.