Evenimentul Zilei > EVZ Play > Interviu-eveniment. 3.000 de dosare făcute de DNA magistraților. Fostul judedcător Ion Popa, în dialog cu Dan Andronic
VIDEO

Interviu-eveniment. 3.000 de dosare făcute de DNA magistraților. Fostul judedcător Ion Popa, în dialog cu Dan Andronic

Interviu-eveniment. VIDEO. Ion Popa în dialog cu Dan Andronic despre cele 3.000 de dosare făcute de DNA magistraților

Interviu-eveniment. Ion Popa, fost judecător, este autorul cărții „Noaptea dreptății românești 2009-2020”, lansată recent.

Ion Popa a fost judecător până în octombrie 2018, cu o carieră de 30 de ani, A făcut parte și din echipa miniștrilor Rodica Stănoiu sau Cristian Diaconescu, o tentativă cu Ana Birchal și pasager cu Monica Macovei, în mandatul căreia a fost pentru puțin timp director în minister, de unde a plecat la CSM.

Magistratul face o analiză științifică asupra celor petrecute în parchete și în instanțe, în CSM și în Ministerul Justiției.

Ce a fost și ce a însemnat colaborarea prin protocoale dintre instituțiile justiției și SRI.

Iată și un scurt fragment din acest interviu-eveniment. Ion Popa:

„Evident că a fost o acțiune de o mare exemplaritate. Judecătorii au băgat la cap toți și să știți că din această perspectivă judecătorii chiar sunt sensibili. Cred că fiecare judecător a avut o reclamație undeva pe la Parchet. De regulă în practica lor cei de la parchete, imensa majoritate a acestor sesizări sunt cu totul absolut neîntemeiate pentru că oamenii sunt nemulțumiți că au pierdut o cauză și fac o reclamație la Parchet.

S-a instituit o cutumă la nivelul parchetelor și eu o consider foarte utilă pentru protecția magistratului în sensul că nu te mai anunță pe tine judecător, dându-și seama că este o prostie ce scrie acolo și îți transmite doar plicul de clasare a sesizării. Chiar și acel sentiment este extrem de neplăcut că atunci când primești un plic de la Parchet, de la DNA, nu este deloc plăcut”.

Citește și:

Interviu-eveniment. Fostul judecător Ion Popa dezvăluie cum a fost acaparată și controlată Justiția

Interviu-eveniment. Fostul judecător Ion Popa vorbește despre cele 3.000 de dosare făcute de DNA magistraților

Ghidul de “Tortură” al Binomului în Epoca Luptei Anticorupție