Ghidul de "Tortură" al Binomului în Epoca Luptei Anticorupție
- Dan Andronic
- 12 ianuarie 2021, 13:35
Un ghid de "tortură" al Binomului, așa s-ar putea intitula cartea cu valoare deosebită, scrisă de un fost judecător, Ion Popa. Un om care a cunoscut Sistemul, care a avut curajul să scrie cum a văzut lucrurile. Ceea ce l-a transformat în Țintă.
Ghidul de "Tortură" al Binomului în Epoca Luptei Anticorupție.
Am tot scris despre destine distruse, despre modul ilogic și abuziv în care este împărțită societatea românească, într-un mod forțat și accelerat. Pe mulți i-am auzit spunând că asistăm la un experiment social la scara unei națiuni, sub pretextul luptei anticorupție. Alți vorbesc doar despre o luptă politică în care păstrarea puterii se face cu ajutorul cătușelor.
Amândouă ipotezele acoperă o realitate pe care mulți au simțit-o pe pielea lor, așa că acum mă adresez celor care vor să înțeleagă ce s-a întâmplat în ultimii ani. Iar acest lucru este posibil (și) datorită eforturilor unui om care a scris o carte. O carte pe care mi-a recomandat-o un prieten și care se dovedește a fi o analiză chirurgicală a ceea ce se poate defini ca fiind Fundamentele Statului Paralel.
Se numește „Noaptea dreptății românești 2005 -2020” și este scrisă de un fost judecător, Ion Popa.
O să extrag de acolo mai multe lucruri, dar deocamdată vreau să încep cu un mic ghid de înțelegere a acțiunilor Proiectului Binomului, așa cum denumește Ion Popa vasta operațiune de mutilare a societății românești.
Iată etapele identificate de autor în Ghidul de "Tortură" al Binomului în Epoca Luptei Anticorupție:
-
Indicarea țintei
Citez din Ion Popa: „Pornind de la conceperea și organizarea proiectului în structura piramidală cu decizie unică la vârf, coroborate cu dependența și obedienți a treptelor preliminare față de vârful piramidei nu poate fi concepută logic o altă variantă de lucru decât cea în care nominalizarea țintei aparținea fie direct vârfului, fie și era agreată de acesta.”
Cine este vârful? În concepția sa este vorba despre Traian Băsescu, ulterior Klaus Iohannis, dar eu cred că putem vorbi de un cerc mult mai larg, în care decizie este colectivă, în care Președintele poate că indica niște ținte, generice sau cu nume și prenume, dar știu că erau adăugate pe această listă multe alte persoane. O făcea George Maior, directorul SRI, dar și lideri politici.
Cum ajungeai pe o asemenea listă?
Trebuia să fi relevant pentru Sistem, să-i încurci sau măcar să ai potențial de face așa ceva. Trebuia să faci parte din ceea ce americanii numesc „establishment”, o categorie de oameni care în România trebuia să dispară, să fie înlocuită cu oamenii lor.
S-a discutat public despre asemenea situații, Marian Vanghelie fiind unul din cei are a indicat primul existența unor asemenea liste. S-a spus că în Proiectul inițial erau 300 de Ținte, apoi aria numelor s-a mărit pe măsură ce interesul fiecărui participant s-a definit mai clar. Marian Vanghelie, fost lider în PSD, a declarat că fostul premier Victor Ponta, Ilie Sârbu și fostul director SRI, George Maior, au stabilit lista a 15 persoane din partid care trebuie arestate, deoarece erau "incomode", atât pentru Ponta, cât pentru Sistem.