Evenimentul Zilei > Politica > Raluca Turcan, în campanie electorală. Din marile realizări ale Guvernului
Raluca Turcan, în campanie electorală. Din marile realizări ale Guvernului

Raluca Turcan, în campanie electorală. Din marile realizări ale Guvernului

Vicepremierul Raluca Turcan a prezentat măsurile care au fost adoptate de Guvern în contextul pandemiei de coronavirus.

Vicepremierul Raluca Turcan a enumerat, într-o postare cu caracter electoral, pe rețelele de socializare, măsurile adoptate de guvern, în ultimul timp, în contextul pandemiei de coronavirus.

„Guvernul României ia măsuri în permanență pentru sănătatea românilor în contextul pandemic aflat într-o continuă schimbare”, a scris Raluca Turcan în postarea de pe Facebook.

Ea a enumerat principalele măsuri adoptate de actuala guvernare în ultima perioadă pentru îmbunătățirea situației medicale.

„200 de medici cu specializări în urgență, ATI, epidemiologie, pneumologie, infecțioase și radiologie vor fi distribuiți în zilele următoare acolo unde este nevoie de ei. Vor da o gură de oxigen colegilor supra-solicitați. Am implicat și medicii de familie, pentru un prim triaj al pacienților, așa încât să nu mai aglomerăm camerele de gardă și să nu fie expuși pacienți care poate n-au COVID, ci o banală răceală. Fiecare medic de familie primește un stimul financiar de 105 lei pentru fiecare pacient Covid aflat în monitorizare”, a scris Raluca Turcan, după care a continuat cu enumerarea măsurilor adoptate:

„2.000 de posturi pentru cadre medicale în DSP-uri și spitale au fost deblocate și bugetate; 100 de noi paturi de ATI sunt în amenajare chiar acum în București. Spitalul Malaxa devine spital de suport integral COVID săptămâna aceasta. Spitalul Sf. Ștefan, cu 50 de paturi, a fost deja tranformat în spital suport, integral, pentru cazuri medii și ușoare. O secție nouă mobilă a fost creată la Spitalul Marius Nasta”.

Noi dotări medicale pentru spitale

Vicepremierul Raluca Turcan a arătat că în mai multe spitale se amenajează noi zone cu paturi ATI, destinate pacienților cu COVID-19.

„La spitalele Witting, Sf. Ioan, Sf. Pantelimon, Spitalul Municipal și Floreasca se amenajează zone noi, delimitate, cu paturi ATI, pentru bolnavii confirmați cu această nenorocită boală.  În țară, ministrul Tătaru discută zilnic cu managerii de spitale pentru a trimite aparate de ventilație, acolo unde este nevoie”, a mai scris Raluca Turcan.

Ea a amintit despre ventilatoarele care au fost livrate unităților medicale din țară, achiziționate prin intermediul Băncii Mondiale, dar și de faptul că în fiecare ședință de Guvern sunt repartizați bani pentru echipamente medicale și pentru amenajarea unor spitale modulare.

„146 de ventilatoare noi au fost livrate deja prin Banca Mondială. Urmează alte 34 săptămâna aceasta și alte 95 săptămâna viitoare. În fiecare ședință de guvern sunt alocați bani din fonduri europene, din fondul de rezervă, pentru spitale modulare sau capabilități mobile și echipamente necesare”, a mai scris Raluca Turcan în postarea de pe Facebook.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.