Evenimentul Zilei > International > Covid-19. Austria anunță ultima soluție. Ce spune cancelarul Sebastian Kurz
Covid-19. Austria anunță ultima soluție. Ce spune cancelarul Sebastian Kurz

Covid-19. Austria anunță ultima soluție. Ce spune cancelarul Sebastian Kurz

Potrivit autorităților sanitare din Austria, ţară cu 8,5 milioane de locuitori, numărul de infectări cu SARS-CoV-2 a crescut la un nivel record.

Sebastian Kurz, cancelarul Austriei, a amenințat, luni, cu un al doilea lockdown, în opinia sa ultima soluție în cazul în care actuala creștere a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus continuă

„Nicio ţară din lume nu ar permite ca sistemul său de terapie intensivă să fie depășit”, a declarat Sebastian Kurz, precizând că situația din spitale va determina dacă o asemenea măsură va fi impusă sau nu.

În Austria, posibila suprasolicitare a sistemului de sănătate este o cerinţă legală pentru impunerea unui lockdown.

Începând de duminică, autoritățile austriece au pus în vigoare mai multe restricții pentru îndiguirea răspândirii epidemiei Covid-19. De exemplu, limitarea la şase persoane a numărului de persoane care pot participa la reuniuni private în interior şi la 12 în exterior, respectiv la 1000 în interior, 1500 în exterior în cazul evenimentelor mai mari, scrie Agerpres.

A crescut și numărul zonelor publice unde masca este obligatorie.

79.770 de contaminări

Sâmbătă, autorităţile sanitare din Austria, ţară cu 8,5 milioane de locuitori, au anunţat că numărul de infectări cu virusul SARS-CoV-2 înregistrate în decurs de 24 de ore a crescut la nivelul record de 3614, iar numărul total al cazurilor de contaminare înregistrate de la începuturile pandemiei a ajuns la 79.770.

Tot sâmbătă, 1002 persoane se aflau internate în spital  şi 172 în unităţi de terapie intensivă.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE