Evenimentul Zilei > Politica > Alt scandal cu diplome, altă distracție! Și-a luat Raluca Turcan masteratul?
Alt scandal cu diplome, altă distracție! Și-a luat Raluca Turcan masteratul?

Alt scandal cu diplome, altă distracție! Și-a luat Raluca Turcan masteratul?

După scandalul impostorului cu diplome din ultima săptămână, a ieșit la iveală o situație care naște speculații inclusiv în cazul vicepremierului Raluca Turcan. Deși și-a trecut studii masterale în CV, se pare că nu și-ar fi luat diploma la decenii de la absolvire.

Vicepremier cu atribuții de coordonare a Ministerului Educației, Raluca Turcan menționează în CV-ul său oficial studii masterale la SNSPA pe care nu le-a absolvit de mai bine de 21 de ani.

“1999 – SNSPA București – masterand în Comunicare și Relații Publice”, scrie Turcan, printre altele, la capitolul Educație. La solicitarea Edupedu.ro, Școala Națională de Studii Politice și Administrative a răspuns că “doamna Raluca Turcan a fost înmatriculată la Facultatea de Comunicare și Relații Publice, programul de studii academice postuniversitare, domeniul științe ale comunicării, promoția 1999-2001, dar nu a susținut examenul de finalizare și, prin urmare, nu deține diplomă de absolvire”.

 „La Institutul Pușkin ați studiat?”

În replică, Turcan a postat pe contul de Facebook o lungă postare lămuritoare, și mai mult decât atât, a prezentat fotografii cu diplomele sale.

„Sunt sunată cu întrebarea: “Aveți diplomă de licență”? “Da, dar de ce doar de licență, merită să mă întrebați și de bac, după cum știți, realitatea bate filmul în România și tocmai am aflat că poți preda și la universitate fără bacalaureatul luat”.

Tot ieri am fost întrebată ce înseamnă cuvântul “masterandă” din CV. Am explicat că am urmat cursurile unui program de master fără a susține disertația. Sintagma e corectă și nu presupune absolvirea, dupa cum nici termenul “doctorand” nu presupune titlul de doctor. Dar, “La Institutul Pușkin din Moscova ați studiat?”

Da, am studiat, ca studentă a Academiei de Studii Economice din București, Facultatea de Relații Economice Internaționale. Am urmat, pentru cei interesați, mai multe cursuri de scurtă durată, de pregătire academică și politică, inclusiv în cadrul unui program Harvard derulat la Atena.

Pentru cei care nu cred că am luat Bacul și Licența decât dacă văd diplomele, le atașez scanate. Îi rog pe această cale să vadă mediile finale, să rostească cifrele cu voce tare”.

Ce influență a avut Năstase?

Contactată de Edupedu.ro și întrebată de ce menține în CV-ul său oficial titlul de masterand în Comunicare și Relații Publice la SNSPA, la 21 de ani de la abandonarea studiilor, vicepremierul a declarat că “relevanța educației e dată și de școala urmată, dar și de evaluarea personală făcută de fiecare la acel moment. Am urmat cursurile de masterat și am considerat acest lucru suficient pentru formarea mea. Am optat să nu susțin disertația pentru că activam deja în politică și mi s-a părut straniu la acel moment în care regimul Năstase ducea un atac cu toate mijloacele împotriva Opoziției, să fiu evaluată de apropiații sau sfătuitorii oamenilor politici împotriva cărora eu luptam. Evoluțiile au confirmat ca am avut 100% dreptate cu evaluarea făcută”.

 

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: