Evenimentul Zilei > Actualitate > Acuzat că și-a falsificat diploma, Baranga s-a ocupat de Învățământ în Guvernul Cioloș
Acuzat că și-a falsificat diploma, Baranga s-a ocupat de Învățământ în Guvernul Cioloș

Acuzat că și-a falsificat diploma, Baranga s-a ocupat de Învățământ în Guvernul Cioloș

Cazul incredibil al lui Laurențiu Baranga, fostul șef al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, readuce în atenția publică delicatul subiect al impostorilor cu diplomă.

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice – I.G.P.R au făcut, sâmbătă, percheziții amănunțite la domiciliul din Râmnicu-Vâlcea al lui Laurențiu Baranga, șeful Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, cercetat într-un dosar de înșelăciune, acuzat că și-a falsificat diploma de bacalaureat.

Potrivit anchetatorilor, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Secția de urmărire penală și criminalistică, dosarul de înșelăciune intentat lui Baranga arată crearea unui prejudiciu de 640.000 de lei. Acesta a demisionat, după ce în septembrie fusese numit la șefia acestei instituții majore. Falsificatorul de bacalaureat a dat certificate pentru acces la informații clasificate, arată presa locală.

O biografie obscură

În vremea guvernului Dacian Cioloș, Baranga a fost membru ARACIS – Agenția de Asigurare a Calității Învățământului din Ministerul Educației. Înainte de a fi șef la Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, Baranga a fost director adjunct al Oficiului Registrului Național pentru Informații Secrete de Stat (ORNISS), oficiul care dă certificate pentru acces la informații clasificate.

Acesta este mason și a fost membru în partidul lui Mihai Răzvan Ungureanu, Forța Civică. Baranga și-a obținut diploma de bacalaureat la 32 de ani, în 1999, la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din București, iar apoi a absolvit o facultate din județul Teleorman, cunoscut ca unul dintre cele mai sărace județe din țară.

El a obținut și un doctorat la Universitatea „Valahia” din Târgoviște și a urmat cursuri la Colegiul Național de Apărare, ARACIS, Colegiul Național de Afaceri Interne.

În septembrie, Curtea de Apel București a decis să desființeze o serie de diplome false în dosarul în care a fost condamnat Silviu Mina Dobronăuțeanu, rector al unor pseudo-universități din Teleorman care s-a numit „Alexandru Ghica” și apoi „Europa Ecor”. Dosarul privitor la anularea unor diplome false o include și pe cea a lui Baranga.

Șomer până la 41 de ani

Născut în septembrie 1967, Baranga nu a trecut în CV-ul său niciun loc de muncă până în anul 2008, când avea deja 41 de ani.

După 9 ani de la luarea diplomei de bacalaureat, Baranga a absolvit Facultatea de Management la Universitatea Ecologică, iar în anul 2011 obține titlul de Doctor în management la Universitatea Valahia.

El are și activitate universitară, fiind din 2012 conferențiar universitar la Facultatea de Științe și Inginerie din Alexandria, unde din 2016 este director al departamentului de știință și inginerie.

Între 2011 și 2012 a fost și lector la Facultatea de Științe Economice a Universității „Titu Maiorescu” din București.

În 2016 a fost membru ARACIS, Agenția de Asigurare a Calității Învățământului din Ministerul Educației, structură care evaluează programele de studii și instituțiile din învățământul superior.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: