Evenimentul Zilei > Politica > Liberalii intră în logica parlamentarelor. Greii partidului vor duce bătălia pentru București
Liberalii intră în logica parlamentarelor. Greii partidului vor duce bătălia pentru București

Liberalii intră în logica parlamentarelor. Greii partidului vor duce bătălia pentru București

Liberalii urmează să pregătească strategia pentru alegerile parlamentare programate pentru finalul acestui an, pe 6 decembrie.

În această perioadă, până pe 15 octombrie, se definitivează listele de candidaturi la nivelul tuturor filialelor județene ale PNL, urmând ca acestea să fie validate de conducerea centrală. Validarea va avea loc în cadrul unei ședințe a conducerii PNL, care a fost programată pe 18 octombrie.

PNL a definitivat listele de candidați și la nivelul municipiului București, unde vor candida atât premierul Ludovic Orban, cât și ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu.

Premierul Ludovic Orban va ocupa primul loc pe lista de candidați ai PNL București la Camera deputaților. El va fi urmat de ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, de Cristina Trăilă, Sebastian Burduja, Cristian Băcanu și Pavel Popescu. Un loc pe această listă, la Camera Deputaților, va fi rezervat și unui reprezentant al organizației PNL Sector 6.

La Senat, lista candidaturilor PNL va fi deschisă de Florin Cîțu, urmat de Sorin Cîmpeanu, Monica Anisie, ministrul Educației.

Alți miniștri au fost trimiși să candideze pe listele PNL în țară.

Șeful Ministerului Dezvoltării și Lucrărilor Publice, Ion Ștefan, cunoscut și ca Ministrul Grindă, va deschide lista la Camera Deputaților în județul Vrancea. El va fi urmat pe locul al doilea, de Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului și purtătorul de cuvânt al PNL.

Legat de candidatura lui Ion Ștefan, trebuie spus că acesta a pierdut la un scor destul de mare, alegerile pentru Primăria Municipiului Focșani. Ministrul Grindă a obținut mai puține voturi decât partidul său.

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne a fost desemnat să candideze în județul natal, la Caraș-Sebeș, iar Virgil Popescu, ministrul Economiei va candida în județul Mehedinți.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății va deschide lista la Camera Deputaților în județul Vaslui, fieful baronului PSD Dumitru Buzatu.

Alegerile parlamentare din acest an au fost programate pentru prima săptămână a lunii decembrie, în data de 6. Conform calendarului stabilit de Autoritatea Electorală Permanentă, listele de candidaturi trebuie depuse până în data de 22 octombrie, iar campania electorală va începe pe 6 noiembrie și se va încheia pe 5 octombrie, la ora 7.00.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News