Rafila, noi informații despre restricțiile de sărbători. Apar schimbări de ultimă oră

Rafila, noi informații despre restricțiile de sărbători. Apar schimbări de ultimă oră Sursa: EEC-Razvan Valcaneantu

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat la începutul şedinţei de guvern, că înlesnirea unora dintre restricţiile stabilite în contextul pandemiei trebuie să vină la pachet cu respectarea strictă a măsurilor de protecţie.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut câteva precizări înainte de ședința de guvern  unde ar urma să fie aprobată prelungirea stării de alertă. Acesta dorește să se includă noi prevederi referitoare la activitatea socială şi cea a operatorilor economici.

Potrivit celor declarate de Rafila, românii vor fi îngrădiți şi mai rău faţă de restricţiile anterioare

„Faptul că sunt reglementate noi prevederi care prelungesc cu o oră programul diferitelor instituţii care organizează evenimente, pe de o parte, şi că s-a ridicat interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii pentru anumite categorii de persoane ar trebui să fie un factor încurajator şi pentru respectarea strictă a măsurilor. Cred că este lucrul cel mai important, pe care ar trebui să îl discutăm în comunicarea publică, pentru că înlesnirea unora dintre restricţii trebuie să vină la pachet cu respectarea strictă a tuturor acestor prevederi”, a mai spus ministrul.

Rafila vrea un cadru legal pentru sancționarea celor care încalcă restricțiile

„Cred că trebuie să ne uităm şi asupra cadrului legal care sancţionează pe cei care nu respectă reglementările în acest moment.  Trebuie să fie foarte clar că nu putem să avem niciun fel de toleranță la încălcarea regulilor. Ideea este că noi trebuie să ţinem lucrurile sub control şi să nu avem cumva un următor val care să ne pună probleme greu surmontabile”, a avertizat el.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila,  mai spune că toţi operatorii economici trebuie să respecte legislaţia în ceea ce privește măsurile de protecţie şi gradul de ocupare al unităţilor pe care le gestionează.

Alexandru Rafila, avertisment pentru operatorii  economici care, în marea majoritate se luptă cu falimentul

„Suntem de acord ca, mai ales în această perioadă, având în vedere contextul epidemiologic, să ne putem desfăşura activitatea cu măsuri uşor relaxate şi aduse la un numitor comun. Adică, s-a inclus în certificatul digital COVID şi prevederea accesului pentru persoanele care sunt testate şi este un lucru normal, natural, pe care l-am discutat în repetate rânduri în perioada anterioară - dar, foarte clar, toţi operatorii economici trebuie să respecte legislaţia în ceea ce priveşte măsurile de protecţie şi gradul de ocupare al acestor instituţii”, a mai declarat Alexandru Rafila.