Evenimentul Zilei > Actualitate > Alexandru Rafila pregătește o lovitură dură pentru Arafat! Puterea șefului DSU se reduce drastic. Ce se află la mijloc
Alexandru Rafila pregătește o lovitură dură pentru Arafat! Puterea șefului DSU se reduce drastic. Ce se află la mijloc

Alexandru Rafila pregătește o lovitură dură pentru Arafat! Puterea șefului DSU se reduce drastic. Ce se află la mijloc

Miercuri seara, Alexandru Rafila vine cu veste bombă pentru Raed Arafat. Ministrul Sănătății susține că un stat nu trebuie să funcționeze în jurul unui singur om, așa că cere împărțirea atribuțiilor între minister și DSU. La mijloc este situația epidemiologică prin care trece România în prezent.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a fost invitat miercuri seara în cadrul unei emisiuni tv. Oficialul a vorbit deschis despre situația epidemiologică din țara noastră, însă vine și cu noi propuneri. El vrea ca Ministerul Sănătății și Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) să reîmpartă atribuțiile. „(…) lucrul ăsta trebuie foarte clar stabilit în viitor și sunt convins că o să ajungem destul de rapid la o soluție”, afirmă el.

„Eu aş vrea ca în mâna ministrului Sănătăţii să fie competenţele legate de sănătate, asta pare logic. Pandemia e sănătate, dar există măsuri de natură administrativă care nu pot fi luate de Ministerul Sănătăţii şi acolo este Ministerul Administraţiei şi Internelor, în general, abilitat să ia măsuri de natură administrativă. Dar dacă noi avem propuneri şi măsuri care ţin de sănătatea publică şi care implică în mod evident Ministerul Sănătăţii, e normal ca Ministerul Sănătăţii să fie implicat şi în luarea deciziei”, a afirmat Rafila, miercuri seară, la România Tv.

Alexandru Rafila i-a pus gând rău lui Raed Arafat. Ministrul Sănătății vrea mai multe atribuții în ceea ce privește pandemia

De cât a fost ales ministru al Sănătății, presa a tot adresat întrebări referitoare la modul în care acesta va colabora cu Raed Afarat. La început, Alexandru Rafila nu a vrut să ofere foarte multe detalii cu privire la acest aspect, ba chiar a specificat că nu el se ocupă cu locurile de muncă și fișa postului la DSU. Cu toate acestea, mereu a precizat faptul că un stat nu trebuie să funcționeze în jurul unui om, făcând aici referire la șeful DSU.

„Eu nu cred că un stat – nu România, ci orice stat – trebuie să funcţioneze în legătură cu o anumită persoană, fie că e vorba, de exemplu, de persoana mea sau de persoana domnului doctor Arafat. Aici noi discutăm despre anumite competenţe şi responsabilităţi instituţionale, nu nişte competenţe şi responsabilităţi legate de o anumită persoană. Gândiţi-vă că se putea ca foarte bine şeful acestui Departament pentru Situaţii de Urgenţă să nu fie un medic. Eu cred că trebuie să găsim o cale de mijloc, echilibrată, în care partea de urgenţă sunt de acord că trebuie gestionată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, dar sunt multe alte lucruri care nu ţin de Departamentul de Situaţii de Urgenţă şi mecanismul care duce la luarea deciziei în momentul de faţă face ca Ministerul Sănătăţii să nu aibă, într-adevăr, un cuvânt de spus aşa cum ar trebui să aibă atunci când se ia o decizie legată de pandemie şi lucrul ăsta trebuie foarte clar stabilit în viitor şi sunt convins că o să ajungem destul de rapid la o soluţie”, a susţinut Alexandru Rafila.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.