Evenimentul Zilei > Actualitate > Alexandru Rafila anunță dezastrul! Nu mai avem cum să scăpăm. Autoritățile se pregătesc pentru ror ce-i mai rău
Alexandru Rafila anunță dezastrul! Nu mai avem cum să scăpăm. Autoritățile se pregătesc pentru ror ce-i mai rău

Alexandru Rafila anunță dezastrul! Nu mai avem cum să scăpăm. Autoritățile se pregătesc pentru ror ce-i mai rău

Alexandru Rafila a vorbit despre situația României cu privire la infectarea cu noua tulpină Omicron. Ministrul Sănătății susține că țara noastă nu va fi ferită, mai ales dacă luăm în considerare modul rapid prin care se răspândește. Deși nu a trecut nici măcar o săptămână de la apariția primului caz, sunt confirmate 70 de persoane infectate, în 11 țări din Europa.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, susține că România va înregistra în curând cazuri de infectare cu noua tulpină de SARS-CoV2 Omicron. Conform acestuia, la nivelul Uniunii Europene, noua variantă a fost confirmată în 11 state, fiind deja 70 de persoane infectate. În cadrul unui eveniment la care a participat miercuri, oficialul a susținut că trebuie să fim pregătiți pentru o posibilă recrudescență a infecției.

„Deja există 11 state UE și 70 de cazuri înregistrate la nivelul regiunii Europa a OMS. Nu peste mult timp, și în România se vor înregistra astfel de cazuri. Mobilitatea este prea mare la nivel global astfel încât să credem că țara noastră va fi ocolită de noua tulpină.

Asta nu înseamnă că lucrurile se schimbă în vreun fel, dar trebuie să fim pregătiți de o eventuală recrudescență a infecției și asta nu o putem face decât dacă dezvoltăm serviciile care oferă oamenilor posibilitatea de a primi diagnostic, evaluare și tratament în afara spitalelor, pentru cazurile moderate sau ușoare”, a spus Alexandru Rafila la un eveniment al Colegiului Medicilor din România.

Noua tulpină Omicron se află încă în analiză. Specialiștii susțin că nu pot spune cu exactitate cât de gravă poate fi infectarea cu ea. Până în prezent, medicii din Africa de Sud, unde a fost confirmat primul caz, susțin că toți pacienții au prezentat forme ușoare. Alexandru Rafila susține și el faptul că nu poate trage o concluzie cu privire la gravitatea situației. Ministrul Sănătății susține că în următoarele săptămâni vor avea cu siguranță un rezultat în ceea ce privește infectarea cu noua variantă a virusului SARS-Cov-2.

„Nu putem să tragem nicio concluzie legată de faptul că Omicron ar produce infecții mai grave decât alte tulpini. E de foarte mare interes și o să aflăm în următoarele săptămâni dacă exista vreo particularitate la infectările cu această tulpină”, a mai spus ministrul.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.