Arafat chemat să dea explicații despre restricții în fața PNL.

Raed Arafat a fost chemat la ședința conducerii PNL, de luni. Secretarul de stat a răspuns solicitării premierului Florin Cîțu și a dat explicații despre despre noile măsuri de restricție. Premierul Florin Cîțu l-a invitat pe Raed Arafat la ședința BEx PNL, în contextul în care mai mulți lideri din teritoriu au contestat măsurile mai stricte pentru controlul pandemiei.

„Am venit cu domnul Arafat, este și domnul Cîmpeanu, domnul Bode, să discutăm și să explicăm situația epidemiologică și restricțiile. Trebuie să vorbim toți pe aceeași limbă pentru că e important să fie combătute mesajele și acțiunile de zădărnicire a combaterii pandemiei”, ar fi explicat premierul Cîțu, la începutul ședinței, conform Digi 24.

Șeful DSU le-a transmis liberalilor că situația nu este bună și că în majoritatea județelor se înregistrează creșteri. Singurul județ în care pandemia se află pe un trend ascendent este Timiș. Aici numărul de infectări cu noul coronavirus s-au mai redus datorită introducerii carantinei.

Totodată, Raed Arafat le-a explicat liberalilor că a fost depășit numărul de 1.400 de pacienți internați la ATI.

Mai mulți lideri PNL au strâmbat din nas

Pe de altă parte, o parte din liderii PNL și-au exprimat dezacordul în legătură cu aducerea lui Raed Arafat la ședința conducerii partidului. În opinia lor, PNL va deconta electoral din cauza asocierii cu Raed Arafat.

„Invitarea lui Raed Arafat la ședința Biroului Executiv Central al PNL reprezintă o eroare politică majoră. Nu știu cine a avut măreața idee, dar greșeli de genul acesta costă politic întregul PNL. Practic, se induce ideea că PNL este partidul care se asociază cu măsurile restrictive luate de Raed Arafat, unele necesare, fără îndoială, dar altele ce ridică mari semne de întrebare!”, a scris deputatul Florin Roman într-o postare pe Facebook.

Parlamentarul liberal a afirmat că partidul nu a fost consultat niciodată în legătură cu restricțiile. De aceea, a precizat el, nu este treaba politicienilor să analizeze deciziile specialiștilor.

„Niciodată, în calitate de vicepreședinte al partidului de guvernământ, nu am fost consultați în legătură cu aceste măsuri. Și nu e treaba noastră, a politicienilor, să ne băgăm peste deciziile specialiștilor. Dar, cu toții, avem dreptul să fim informați corect și lămuriți… acolo unde avem îndoieli sau unde există semne de întrebare.

Genul acesta de greșeli politice nu fac altceva decât să îngroape munca liberalilor de rând, care trudesc zilnic pentru PNL! Poate azi, mâine ne vom trezi și cu anti-vacciniști…ca invitați în forul de conducere al PNL…”, a mai scris Florin Roman pe Facebook.