Evenimentul ZileiSocialCum va crește numărul de paturi în secțiile ATI. Explicații de la oficialii din Ministerul Sănătății

Cum va crește numărul de paturi în secțiile ATI. Explicații de la oficialii din Ministerul Sănătății

Cum va crește numărul de paturi în secțiile ATI. Explicații de la oficialii din Ministerul Sănătății
Reprezentanții Ministerului Sănătății au vorbit despre creșterea numărului de paturi și au prezentat într-un raport achizițiile făcute.

Oficialii de la Ministerul Sănătății au prezentat un bilanț al acțiunilor concrete întreprinse în perioada ianuarie – martie 2021. Conform unui raport ce a fost publicat pe siteul oficial, ms.ro, au fost achiziționate ventilatoare, monitoare, injectomate, infuzomate şi extractoare.

„Creştem cu aproximativ 200 numărul de paturi ATI şi paturile de terapie acută cu aproximativ 350, necesare pentru tratamentul pacienţilor cu forme severe, dar care nu necesită intubaţie şi ventilaţie mecanică. Acest lucru se realizează prin includerea unor spitale care până acum au îngrijit doar pacienţi non-COVID şi care au dotări corespunzătoare”. Se menționează în raportul respectiv.

Bilanțul prezentat de oficiali de la Ministerul Sănătății

De asemenea, pacienţii cu urgenţe medicale diagnosticaţi cu coronavirus la prezentare nu vor mai fi transferaţi în spitale COVID-19. Și vor primi mai rapid asistenţa medicală necesară în spitalul de urgenţă iniţial.

Cei de la Ministerul Sănătății au anunțat că au fost definite zone şi personal dedicate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19 în cât mai multe spitale. Cu scoul de a diminua timpul de aşteptare şi pentru a creşte promptitudinea măsurilor care se impun în urgenţă.

„După naştere, mama depistată pozitiv va rămâne în acelaşi salon cu nou-născutul în maternitate, conform ghidurilor OMS. Mama şi copilul nu vor mai fi separaţi, ci vor putea sta în acelaşi salon, până la însănătoşirea mamei”.

Achiziții făcute de la începutul acestui an

În „Faza I de dotare” pentru secţiile ATI au fost achiziţionate şi distribuite 690 de monitoare, 86 de staţii centrale de monitorizare, 460 de ventilatoare, 460 de paturi de terapie intensivă, 1.200 de injectomate, 400 de infuzomate. De asemenea, în „Faza II de dotare” pentru secţiile ATI urmează să fie achiziţionate şi distribuite 300 de ventilatoare noninvazive, 200 de videolaringoscoape, 100 de fibrobronboscoape, 10 aparate ECMO, 100 de paturi de terapie intensivă.

De asemenea,11 aparate de tip RT-PCR au fost achiziţionate şi distribuite către laboratoarele din sistemul public de sănătate (spitale, direcţii de sănătate publică), 25 de extractoare, 597.000 de recipiente de colectare a probelor, 46.536 de kituri de detecţie, 66.840 de kituri de extracţie – achiziţionate şi distribuite către instituţii din sistemul public de sănătate.


Accesează: