Evenimentul Zilei > Social > Noutăți despre Rezidențiat 2021. Ministerul Sănătății a actualizat bibilografia și tematica
Noutăți despre Rezidențiat 2021. Ministerul Sănătății a actualizat bibilografia și tematica

Noutăți despre Rezidențiat 2021. Ministerul Sănătății a actualizat bibilografia și tematica

Ministerul Sănătății a aprobat noile temarici și bibliografiile pentru absolvenții de medicină care intenționează să se înscrie la examenul de rezidențiat din acest an.

Noutăți despre examenul de Rezidențiat care se va desfășura în acest an.

Bibliografia și tematica concursului de intrare în Rezidențiat a fost actualizată. Ministerul Sănătății a aprobat noile bibliografii pentru concursul de intrare la Rezidențiat. Anunțul a fost făcut printr-un comunicat de presă postat pe site-ul ministerului.

Conform comunicatului de presă, conducerea Ministerului Sănătății a aprobat noua tematică și bibliografia pentru concursul de intrare în Rezidențiat. Noile documente actualizate vor fi valabile pentru sesiunea programată în luna noiembrie a anului 2021.

Cei interesați de Rezidențiat pot vizualiza documentele pe pagina de web oficială, www.rezidentiat.ms.ro.

„Ministerul Sănătății salută și apreciază sprijinul rectorilor universităților de medicină și farmacie reuniți în Alianța G6-UMF, în demersul privind revizuirea și actualizarea tematicilor și bibliografiilor de concurs”, se arată în comunicatul de presă.

Ministerul Sănătății a actualizat bibilografia și tematica

Potrivit sursei citate, demersal Ministerului Sănătății se bucură de susținerea asociațiilor studenților de medicină din România dar și a cadrelor medicale.

„De asemenea, demersul Ministerului Sănătății are susținerea Federației Asociaților Studenților în Medicină din România și avizul Colegiului Medicilor din România, Colegiului Medicilor Stomatologi din România și respectiv Colegiului Farmaciștilor din România”, precizează comunicatul de presă emis de Ministerul Sănătății.

Precedentul examen de rezidenția a avut loc pe 15 noiembrie 2020, în plină pandemie de COVID-19.

Ministerul Sănătăţii a organizat concursul de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie. Examenul s-a desfășurat în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, potrivit unui ordin de ministru publicat în Monitorul Oficial.

Citește și următoarele: 

Rezidențiat 2020. Începe repartiția candidaților admiși. Pandemia a suplimentat locurile

Vești bune despre rezidențiat. Ministerul Sănătății pregătește o mutare importantă

Alertă pentru mediciniști. Ministrul Sănătății anunță noi locuri la rezidențiat

Revoltă în Sănătate. Deşi spitalele au nevoie disperată de personal, absolvenţii de Medicină sunt „ţinuţi pe tuşă”