Evenimentul Zilei > EVZ Special > Dezastru pentru PNL-USRPLUS. Coaliția a pierdut Capitala
Dezastru pentru PNL-USRPLUS. Coaliția a pierdut Capitala

Dezastru pentru PNL-USRPLUS. Coaliția a pierdut Capitala

Bucureștenii nu sunt deloc mulțumiți de felul în care este administrată Capitala și țara în general. Ce partide cresc în sondaj.

O mare parte dintre bucureșteni nu este mulțumită de felul în care este administrată Capitala. Despre care cred că se îndreaptă către o direcție greșită. Asta arată un sondaj CURS, de tip Omnibus, realizat la nivelul municipiului București. Partidul Social Democrat (PSD) se află în creștere, în ceea ce privește opțiunea de vot. Iar actuala coaliție de guvernare nu ar reuși să mai facă majoritatea, dacă astăzi ar avea loc alegeri.

Conform sondajului respectiv, un procent de 63% dintre bucureșteni consideră că orașul se îndreaptă într-o direcție greșită. În timp ce 29% consideră că direcția este una bună. De asemenea, 66% dintre bucureșteni consideră că România se îndreaptă într-o direcție greșită, în timp ce doar 30% consideră că direcția este un bună în această perioadă marcată de pandemia de coronavirus.

După cum arată sondajul, USRPLUS nu ar mai putea să întrunească un scor pentru a avea majoritatea

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale, PSD ar obține un scor de 32%. Pe locul doi s-ar clasa alinața USR-PLUS cu un total de 27%, în timp ce PNL ar obține doar 20%. Interesant este faptul că în aceste condiții, cele două formațiuni politice nu ar mai reuși să alcătuiască majoritatea la Capitală.

În creștere se află partidul AUR, care ar obține 7%, în timp ce PMP ar câștiga un procent de 5%.

Cum a fost realizat sondajul

Universul de eşantionare: populaţia adultă rezidentă din Municipiul București, în vârstă 18 ani şi peste. Volumul eşantionului: 1077 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste. Tipul eșantionului: probabilist, multistadial, stratificat. Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3% la un nivel de încredere de 95%, conform Stiripesurse.

Metoda de culegere a datelor în cadrul acestui sondaj: metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing). Perioada de realizare: 19 – 26 martie, 2021.


PSD, pe primul loc în preferinţele românilor. Ce procente are PNL în sondaj?

Tragedie pentru toate partidele din România. Dispar votanții! Ultimele cifre din sondaje