PSD, pe primul loc în preferinţele românilor. Ce procente are PNL în sondaj?

PSD, pe primul loc în preferinţele românilor. Ce procente are PNL în sondaj?

Într-un sondaj efectuat recent de Centrul de Sociologie Urbană și Regională – CURS, PSD ar obţine 34% dacă duminica viitoare ar fi organizate alegeri parlamentare, în timp ce PNL ar obţine 25%, USR-PLUS 16% şi AUR 9%.

PSD, pe primul loc în preferinţele românilor. Ce procente are PNL în sondaj? Acest sondaj CURS a fost efectuat în urmă cu doar câteva zile arată că partidul de guvernământ a rămas cu aceleaşi procente obţinute la alegerile parlamentare din decembrie. De cealaltă parte, PSD ar avea aproape 5 procente în plus.

Sondajul Centrului de Sociologie Urbană și Regională (CURS) a fost realizat la nivel naţional în perioada 22-26 februarie 2021. Au participat 1.100 de respondenţi (votanţi în vârstă de 18 ani şi peste). Potrivit sursei citate, marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion este de +/-3% la un nivel de încredere de 95%.

Printre întrebările primite de respondenţi s-a numărat şi următoarea întrebare: „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, dumneavoastră cu ce partid aţi vota?” Doar 67% dintre cei care intenţionează să voteze au exprimat o opţiune. În acest context, clasamentul partidelor arată astfel:

PSD, pe primul loc în preferinţele românilor

PSD – 34%

PNL – 25%

USR-PLUS – 16%

AUR – 9%

UDMR – 4%

PPU-SL – 3%

PMP – 3%

PRO România – 2%

Altul – 4%.

La alegerile parlamentare din decembrie 2020, rezultatele finale au fost următoarele:

PSD – 28,9%

PNL – 25%

USR-PLUS – 15%

AUR – 9%.

Din sondaj n-a lipsit şi o întrebare despre încrederea pe care o mai au românii în politicieni. Respondenţi au fost întrebaţi câtă încredere au în personalităţile politice din România.

Clasamentul arată clar că încrederea se află la un nivel extrem de scăzut. Doar 37% dintre respondenţi au multă sau foarte multă încredere în preşedintele României, Klaus Iohannis. Totodată, 63% au puţină sau foarte puţină încredere în liderul de la Palatul Cotroceni.

„Centrul de Sociologie Urbană și Regională – CURS s-a constituit prin unificarea resurselor umane și profesionale existente anterior în cadrul Laboratorului de Sociologie Urbană al Capitalei și în Laboratorul de Studii și Cercetări Sociologice al IPCT (Institutul de Proiectări pentru Construcții Tipizate).

(...) Centrul de Centre pentru Sociologie Urbană și Regională –CURS, mai întâi o structură independentă în cadrul IPCT, din 1990 până în 1996, apoi societate pe acțiuni între anii 1996 și 2007, când devine societate cu răspundere limitată, CURS a efectuat în ultimii 29 de ani sute de studii, cercetări și sondaje de opinie comandate de agenții guvernamentale, organizații internaționale, ministere, ambasade, companii locale sau multinaționale, partide politice, mass-media etc. Domeniile de cercetare și metodologia utilizată au fost foarte diverse, fiind axate pe 4 direcții principale de cercetare: • Sondaje de opinie publică, pe o varietate de teme, sociale, politice, culturale, economice etc. • Dezvoltare comunitară (urbană și regională) și instituțională. • Cercetări de marketing, audiență, publicitate. • Studii de impact", se arată pe curs.ro.

sursa: antena3.ro

Ne puteți urmări și pe Google News