Evenimentul Zilei > Social > Radu Gavriș, adjunctul Poliției Capitalei, cercetat disciplinar după cheful din Centrul Vechi
Radu Gavriș, adjunctul Poliției Capitalei, cercetat disciplinar după cheful din Centrul Vechi

Radu Gavriș, adjunctul Poliției Capitalei, cercetat disciplinar după cheful din Centrul Vechi

La petrecerea din Centrul Vechi al Capitalei se afla şi un ofiţer cu funcţie de conducere din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. Conducerea Poliţiei Române a dispus declanşarea cercetării prealabile faţă de ofiţerul respectiv. Este vorba despre Radu Gavriș, adjuncul Poliției Capitalei.

Petrecerea s-a desfășurat într-un restaurnat din Centrul Vechi al Capitalei. La petrecere s-a aflat şi Radu Gavriș, director general adjunct al Poliției Capitalei.

Cu scopul de a se stabili existenţa sau inexistenţa unei abateri disciplinare şi a vinovăţiei s-a demarat o anchetă pentru a se stabili aspectul încălcării îndatoririlor care revin profesiei de poliţist.

Ofiţerul a fost desemnat să coordoneze activităţile specifice de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Poliţiştii s-au sesizat cu privire la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor în cazul unei persoane care figura ca fiind carantinat în judeţul Călăraşi. Persoana se afla în acelaşi restaurant din Centrul Vechi, se arată în comunicatul IGPR.


Mai multe despre petrecerea din Centrul Vechi puteţi citi aici: Petrecere ilegală în București. Restricțiile, „fentate” chiar de oamenii legii


Valoarea totală a amenzilor a fost de 17.500 de lei. A fost aplicată şi o sancţiune contravenţională, în valoare de 5.000 de lei. Cel în cauză a fost operatorul economic în incinta căruia au fost depistate persoanele.

În ultimele 24 de ore, peste 6.500 de poliţişti, împreună cu jandarmi, poliţişti de frontieră, cadre ISU, poliţişti locali, reprezentanţi ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Transporturilor şi ai autorităţilor publice locale, au desfăşurat 823 de acţiuni de verificare a modului în care se respectă măsurile de protecţie sanitară la nivel naţional.

Radu Gavriș, adjunctul Poliției Capitalei, cercetat disciplinar după cheful din Centrul Vechi

Au fost verificaţi 4.060 de operatori economici, 243 de operatori de transport persoane, 7.693 de locaţii obiective de interes (restaurante, terase autoservire, fastfood-uri etc.) şi 54.104 de persoane. S-au dat peste 4.124 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 760.280 de lei.

„Reamintim cetățenilor că, pentru a preveni infectarea cu virusul SARS-CoV-2, trebuie să respecte recomandările privind purtarea corectă a măștii de protecție:

-Igiena corespunzătoare a mâinilor

-Să evite zonele aglomerate și să păstreze distanța față de alte persoane”, se arată în comunicatul  IGPR.