Evenimentul ZileiSocialVaccinare generală anunțată de Ministerul Sănătății. Previne complicațiile cu SARS-CoV-2

Vaccinare generală anunțată de Ministerul Sănătății. Previne complicațiile cu SARS-CoV-2

Vaccinare generală anunțată de Ministerul Sănătății. Previne complicațiile cu SARS-CoV-2
Ministerul Sănătății a anunțat, pe fondul ultimelor avertismente de la ANM, că toți românii sunt chemați la vaccinare.

Anunț important de la Ministerul Sănătății, care cheamă oamenii la vaccinare antigripală. Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a anunțat că toți românii sunt așteptați să fie vaccinați antigripal.

Vaccinare gratuită oferită de Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății extinde vaccinarea antigripală gratuită pentru întreaga populație. Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a aprobat extinderea campaniei de vaccinare antigripală anuală a Ministerului Sănătății pentru toate grupele populaționale, fără a mai exista o prioritizare la vaccinare impusă de grupele de risc.

Oficialii atrag atenția că este nevoie de o atenție sporită în continuare și de tratatea acestui subiect cu seriozitate. “Este necesar ca vaccinarea antigripală să continue și în această perioadă de pandemie, prevenirea îmbolnăvirilor de orice fel este esențială. Riscurile de co-infecție COVID cu gripă duc la forme grave de boală, fapt demonstrat științific. Extindem vaccinarea antigripală gratuită pentru toate categoriile de populație”, a declarat Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

Sunt imunizate, cu prioritate, persoanele care au peste 65 de ani

Ministerul Sănătții a făcut câteva precizări în legătură cu vaccinea antigripală. S-a precizat că persoanele predispuse afecțiunilor cauzate de gripă vor fi vaccinate cu prioritate. La fel și cei bolnavi, cu anumite afecțiuni, dar și femeile însărcinate.

„Reamintim că, în cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită anuală a Ministerului Sănătăţii sunt imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC.

Ministerul Sănătăţii reaminteşte populaţiei că vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă şi recomandă celor care doresc vaccinul să îl solicite gratuit medicilor de familie.

De asemenea, măsurile de igienă personală (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos) sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii”, se arată în comunicatul emis de Ministerul Sănătății.


Accesează: