Evenimentul Zilei > International > COVID-19. Putin ordonă vaccinare în masă în Rusia
COVID-19. Putin ordonă vaccinare în masă în Rusia

COVID-19. Putin ordonă vaccinare în masă în Rusia

Covid-19. Putin ordonă vaccinare în masă în Rusia. Decizia președintelui a fost anunțată în urmă cu scurt timp.

COVID-19. Putin ordonă vaccinare în masă în Rusia. „Am cerut lansarea unei vaccinări în masă a întregii populației din Rusia, începând de săptămâna viitoare”, a declarat Vladimir Putin în cadrul unei reuniuni guvernamentale prin videoconferință.

În luna decembrie a anului trecut, Rusia începuse deja campania sa de vaccinare împotriva Covid-19. Cu cu destinație populațiile estimate ca prioritare, în special persoanele în vârstă, personalul medical și școlar.

COVID-19. Putin ordonă vaccinare în masă în Rusia. Un milion de ruși, deja imunizați

Categoriile autorizate să primească vaccinul rusesc Sputnik V au fost ulterior lărgite. Potrivit Fondului suveran rus (RDIF), care a finanțat punerea la punct a acestui vaccin, peste un milion de ruși au fost vaccinați la ora actuală, scrie Ouest-France.

Rusia a fost prima țară, în luna august, care a omologat vaccinul Sputnik V împotriva Covid-19. Dar și-a atras critici internaționale în fața unui anunț judecat drept prematur, înaintea testelor fazei a treia și publicării rezultatelor științifice.

Putin: „Este mult mai simplu și mai eficient”

„Vaccinul rusesc – este destul de evident și practica o confirmă – cred că este cel mai bun din lume”, a declarat miercuri Vladimir Putin, vorbind despre viitoarea campanie de vaccinare în masă.

Liderul de la Kremlin a lăudat în special condițiile de depozitare și transport ale vaccinului. Condiții care „nu necesită condiții extreme”.

„Este mult mai simplu și mai eficient”, a adăugat Putin, comparativ cu omologii occidentali ai vaccinului Sputnik V.

Vaccinare în masă în Rusia. „Eficiență de peste 90%”

Denumit Sputnik V în omagiu pentru primul satelit trimis în spațiu de URSS în 1957, vaccinul are o eficiență de peste 90% eficient, autorităților rusești.

De partea sa, vice-premierul rus, Tatiana Golikova, responsabilă cu gestionarea sănătății, a afirmat că totul este „pregătit”. Autoritățile să lanseze o campanie de vaccinare în masă, începând de luni, 18 ianuarie.

Rusia se confruntă cu un al doilea val al epidemiei Covid-19. Acest val este extrem de sever, dar autoritățile refuză pentru moment orice noi măsuri de izolare de amploare națională.