Evenimentul Zilei > Social > Protestul organizat de liderul AUR George Simion a început. Circulația pe bulevardul Magheru din București a fost oprită
Protestul organizat de liderul AUR George Simion a început. Circulația pe bulevardul Magheru din București a fost oprită

Protestul organizat de liderul AUR George Simion a început. Circulația pe bulevardul Magheru din București a fost oprită

Protestul organizat de George Simion în Piața Universității a început încă de la ora 14:00, astfel că sute de cetățeni se află deja acolo. De la ora 15:00, protestatarii pleacă spre Piața Victoriei, acolo unde vor rămâne până la ora 23:00.

Conform președintelui AUR George Simion, peste 10.000 de cetățeni s-au strâns în Piața Universității, scandând „Nu vrem să fim conduși de hoți!” ori „George președinte!”.

Protestul AUR din București a început. George Simion anunță manifestații de amploare

De altfel, din pricina protestului de amploare, circulația pe bulevardul Magheru din Capitală a fost oprită duminică, 2 octombrie. Liderul AUR a transmis că „vom forma cea mai mare coloană care a plecat vreodată spre Piața Victoriei”, a spus George Simion.

„Vor veni mulţi români din diaspora la mitingul de duminică, ce nu este al unui partid, nu este mitingul AUR. Vreau să fac un apel la toţi membrii şi simpatizanţii noştri să nu vină cu însemne de partid, să nu vină cu sigla AUR. Alături de noi vor participa şi alte şase formaţiuni politice neparlamentare, vor participa şi organizaţii neguvernamentale şi sindicate şi patronate şi membri ai unor sindicate şi patronate. Aşa că apelul meu este de a nu politiza într-un fel sau altul.

Sursa foto: Razvan Valcaneantu/ EEC

 

Dorinţa noastră, a celor care am anunţat desfăşurarea acestui protest (…), e de a nu exista discursuri, de a nu exista încercări de a prelua aceste nemulţumiri ale străzii. E datoria noastră ca opoziţie să fim în stradă lângă români, însă nu dorim să politizăm această mişcare. (…) Apelul nostru este ca totul să se desfăşoare paşnic şi oriunde există un semn de violenţă participanţii să se delimiteze. Vom rămâne în stradă până când situaţia se va rezolva. (…) Dar, protestul ăsta nu este despre AUR, nu este despre George Simion, protestul este despre românii simpli, care nu au cum să treacă peste această iarnă”, a spus președintele AUR.

George Simion și populația țării cer soluții de la Guvern

Mai mult, liderul AUR anunță că manifestațiile vor continua şi în următoarele zile „dacă e nevoie”, vrând astfel să convingă Guvernul să ia măsuri pentru rezolvarea crizei în care se află România, altfel Executivul actual ar trebui să fie remaniat.

„Nu vom pleca acasă, odată ce ne adunăm duminică, vom protesta mai departe şi în zilele următoare, zi de zi, dacă e nevoie, pentru că e ultima formă prin care putem determina Guvernul să ia unele măsuri necesare, să oprească nivelul dobânzii care, odată cu creşterea ROBOR, a devenit foarte mare, să revină la o piaţă reglementată, să demită o parte din miniştri, care s-au dovedit absolut incompetenţi şi, desigur, premierul Ciucă să plece acasă”, a mai transmis George Simion, conform Digi 24.