Evenimentul Zilei > Monden > Unde sunt banii de la nunta lui George Simion. Președintele Fundației l-a dat de gol pe liderul AUR
Unde sunt banii de la nunta lui George Simion. Președintele Fundației l-a dat de gol pe liderul AUR

Unde sunt banii de la nunta lui George Simion. Președintele Fundației l-a dat de gol pe liderul AUR

Au apărut noi controverse cu privire la banii adunați la nunta lui George Simion. Liderul AUR a promis că totul va fi la vedere şi că de banii simpatizanților săi, care au donat într-un cont deschis special, se vor ocupa cei de la Fundația Națională pentru Românii de Pretutindeni.

Deşi a trecut o lună de la nunta lui George Simion, încă nu se ştie clar ce a făcut cu banii de la nuntă şi nici adevărul despre sumele strânse din donaţii nu se cunosc.

Ce este şi mai interesant, președintelui Fundaţiei Naționale pentru Românii de Pretutindeni a declarat că în conturile fundației suma este cu totul alta faţă de ce a declarat George Simion.

Mai exact, declaraţiile președintelui AUR nu se potrivesc cu cele ale directorului fundației care avea sarcina de a se ocupa de banii din donaţii.

Suma strânsă de liderul AUR George Simion la nuntă nu se află în conturile fundației

La o lună de la nunta lui George Simion cu Ilinca, suma strânsă la eveniment rămâne un mister, mai ales dacă sunt luate în calcul declarațiile contradictorii ale președintelui AUR şi ale președintelui Fundaţiei Naționale pentru Românii de Pretutindeni.

George Simion a declarat iniţial că doar din darurile în numerar şi donaţii au fost strânşi aproape 72.000 de euro, sumă care, după estimările politicianului, ar fi urcat până spre 400.000 de euro, după ce ar fi fost luate în calcul şi cadourile în produse sau servicii, cum ar fi spectacolul pirotehnic sau brânza primită de la Gigi Becali.

„Am strâns 72.000 de euro. În total, cum a dat domnul Gigi Becali, cum a dat domnul pirotehnic, cum au fost apa, berea, o să ajungă la o estimare de 400.000 de euro”, a declarat liderul AUR.

Donaţiile s-au dus într-un subcont constituit special

Simpatizanții lui George Simion și ai soției sale au mai avut posibilitatea să doneze bani într-un cont deschis special. De acest cont s-a ocupat fundația Națională pentru Românii de Pretutindeni.

„Este un subcont constituit special pentru această caravană medicală care va fi făcută. Cred că în jur de, ce știam eu acum patru, cinci zile, în jur de 260 de milioane vechi. 26.000 de lei, da”, a declarat Eugen Popescu, fondatorul Fundației.

Mai exact, s-au strâns 24.660 lei, potrivit răspunsului oficial primit din partea Fundației, ulterior. Asta în timp ce George Simion a declarat că a strâns 72.000 de euro.

„Urmare al anunțului public făcut pe dată de 05.08.2022, în contul Fundației Naționale pentru Românii de Pretutindeni, până în dată de 18.09.2022, s-au strâns 24.660 lei. Au fost 23 de viramente, inclusiv de 50, 75 sau 100 de lei. Plata formației Phoenix s-a făcut dintr-o donație separată a trei donatori, care au susținut participarea formației la evenimentul cultural, desfășurat în paralel cu nunta domnului Simion, la care au participat și români din Serbia, Basarabia și Macedonia de Nord”, se arată în răspunsul oficial al Fundației.

Eugen Popescu a promis jurnaliștilor de la Antena 3 că le va arăta și un extras de cont, dar, ulterior, s-a răzgândit. Banii sunt în cont și rămân până când se vor strânge suficienți pentru spitalul mobil pe care vrea să-l înființeze AUR, potrivit lui Eugen Popescu.