Ramona Săseanu, noul director al Televiziunii Române (TVR), a luat o primă decizie foarte importantă, după preluarea mandatului. Astfel, ea a hotărât ca instituția pe care o conduce să se retragă din cadrul alegerilor pentru un loc de membru în International Broadcasting Assembly din cadrul Uniunii Europene de Radio și Televiziune (EBU).

Termenul limită pentru depunerea candidaturilor a fost la data de 17 mai. Ulterior, Ramona Săseanu a hotărât ca TVR să nu mai intre în acest joc, după cum anunță flux24.ro.

Fiica lui Tudor Vornicu ar fi trebuit să reprezinte TVR la alegeri

Decizia este una care nu poate fi explicată, mai ales că nici noul director al Televiziunii Române nu a dat explicații pe această temă. Și dacă ar fi devenit membru în International Broadcasting Assembly, TVR nu ar fi fost nevoită să suporte costuri financiare pentru această calitate. Reprezentanta instituției, la cursa respectivă era Smaranda Vornicu. Nimeni alta decât fiica lui Tudor Vornicu, o legendă a televiziunii din România, decedat în anul 1989. Cel care a fost jurnalist, dat și realizator și director de emisiuni.

Este de bănuit faptul că Ramona Săseanu ar avea „un meci personal” cu Smaranda Vornicu, pentru că altfel nu se explică motivul pentru care TVR a ieșit din jocul respectiv.

Ce este Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU)

EBU este forul care reunește toate televiziunile și radiourile publice din Europa. Orice poziție în comitetele acestei organizații înseamnă practic o recunoaștere internațională a expertizei și profesioniștilor TVR. Smaranda Vornicu a lucrat în diplomație, comunicare și media, conform sursei citate.

„Doamnă Săseanu este un om de media, care are aproape 20 de ani activitate în mass media, care a lucrat în ProTV, în TVR foarte mulţi ani, care e, practic, reprezentant al studioului Craiova. Propunerea este de interimat. Sigur că, după ce se va modifica legislaţia (…), se va derula procedura efectivă de numire a Consiliului de Administraţie şi ulterior a preşedintelui şi a directorului general. (…) Este director interimar, este un om cu studii, un om cu experienţă în media, un om care poate să gireze în condiţii mai mult decât rezonabile interimatul acestei funcţii”, afirma Ludovic Orban, președinte PNL, legat de numirea Ramonei Șăseanu în fruntea TVR.