Evenimentul Zilei > EVZ Special > Demers ciudat în Justiție. Procurorul care investighează posibila fraudă a alegerilor de la Sectorul 1 vrea să se pensioneze
Demers ciudat în Justiție. Procurorul care investighează posibila fraudă a alegerilor de la Sectorul 1 vrea să se pensioneze

Demers ciudat în Justiție. Procurorul care investighează posibila fraudă a alegerilor de la Sectorul 1 vrea să se pensioneze

Eugen Sorin Iasinovschi, procurorul care investighează posibila fraudare a alegerilor de la Sectorul 1, vrea să se pensioneze, iar cerea sa va fi dezbătută săptămâna viitoare.

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) urmează să dezbată, în ședința de marți, 18 mai, cererea de eliberare din funcţie, prin pensionare, formulată de Eugen Sorin Iasinovschi, procuror în cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie (SIIJ) a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Procurorul Eugen Sorin Iasinovschi a lucrat în MApN ca militar activ

Este vorba despre procurorul SIIJ care instrumentează dosarul privind presupusa fraudare a alegerilor pentru Primăria Sectorului 1. De acest dosar de ocupă Secția Specială pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție,ste pentru că e vizat președintele biroului electoral de sector, care este procuror.

Înainte de a deveni magistrat, Eugen Sorin Iasinovschi a lucrat  în Ministerul Apărării Naționale timp de 13 ani, în perioada 1982-1995, potrivit CV-ului. El a urmat Școala Militară de Rachete Antiaeriene și Radiolocație, între 1980-1982. „În perioada în care a fost militar activ în MApN a funcționat în dispozitiv operativ, considerat grupa I de muncă și a gestionat bunuri materiale, armament, muniție și documente clasificate”, se mai afirmă în CV-ul respectiv.

 A făcut o solicitare pentru a deveni procuror militar, dar nu a obținut avizul conform al Ministerului Apărării Naționale

În anul 2019, Eugen Sorin Iasinovschi a făcut o solicitare pentru a deveni procuror militar. Dar, nu a obținut avizul conform al Ministerului Apărării Naponale privind îndeplinirea condiţiilor legale pentru dobândirea calităţii de ofiţer activ, întrucât nu îndeplinea condiţia de vârstă prevăzută de art. 6 alin. (I) lit. l) din Instrucţiunile privind chemarea/rechemarea în activitate în corpul ofiţerilor, al maiştrilor militari sau al subofiţerilor, în vederea încadrării unor funcţii de execuţie din structurile Ministerului Apărării Naţionale, conform siteului justnews.ro.

Așa că, prin Hotărârea 188/28 martie 2019, Secția pentru procurori a CSM a decis, prin votul secret și unanim al celor prezenți, să respingă solicitarea de transfer ce fusese făcută de către procurorul Iașinovschi Sorin Eugen, afirmă sursa citată.