Evenimentul Zilei > EVZ Special > Scandal la vârful justiției. Magistrații #rezist s-au întors împotriva președintelui CSM. Atenție, comentarii deocheate FOTO
Scandal la vârful justiției. Magistrații #rezist s-au întors împotriva președintelui CSM. Atenție, comentarii deocheate FOTO

Scandal la vârful justiției. Magistrații #rezist s-au întors împotriva președintelui CSM. Atenție, comentarii deocheate FOTO

Scandal în Justiție. Foștii prieteni #rezist ai președintelui CSM Bogdan Mateescu s-au întors împotriva magistratului. Pe un blog lansat luna aceasta, magistrații #rezist de prin instanțe și parchete, persoane cu care Bogdan Mateescu obișnuia să se întovărășească, fac publice comentarii deocheate ale magistratului.

Magistrații #rezist, foști amici ai președintelui CSM Bogdan Mateescu, i-au întors spatele acestora. Aceștia au făcut publice tot felul de comentarii deocheate ale magistratului pe teme diverse, legate de justiție, asociați și politicieni. 

Cine i-a pus porecla cunoscută lui Bogdan Mateescu

Luna aceasta, pe data de 10 mai, a fost lansat blogul Slugarete.wordpress.com. Aici, magistrații #rezist de prin instanțe și parchete, persoane cu care Bogdan Mateescu obișnuia să se întovărășească, fac publice toate conversațiile deocheate purtate cu președintele CSM

Reamintim că porecla Slugarete i-a dat-o lui „Bobita Matileț” un utilizator de pe rețeaua de socializare Facebook, care folosește pseudonimul Caius Marcius. Presa a scris că, în spatele contului, s-ar afla procurorul militar Bogdan Pîrlog. De altfel, utilizatorul asta susține, după cum se poate vedea în capturile de ecran publicate pe blog.

Comentariile deocheate ale lui Bogdan Mateescu

Bogdan Mateescu s-a trezit cu conversații făcute publice. Foștii tovarăși ai actualului președinte CSM s-au întors împotriva sa și au publicat tot felul de comentarii pe care Mateescu le-a făcut de-a lungul timpului pe Facebook.

De exemplu, în anul 2014, când parchetul anti-corupție a murdărit imaginea judecătorului Stan Mustață, susținând că magistratul trăgea apa la WC repetat pentru a nu-i putea fi interceptate discuțiile, Mateescu s-a trezit comentând: „Poate ca trăgeau apa pentru că le era… sete!„.

De asemenea, când un utilizator de pe rețeaua de socializare Facebook a postat un link către o ediție a „Vorbelor de fumoar” pe care i-o dedica președintelui CSM, magistratul a susținut că respectivul cont este utilizat de judecătoarea Camelia Bogdan și i-a sugerat să ceară „ajutor de specialitate”.

Macovei și Predoiu sunt o „combinație de slugi penibile” pentru președintele CSM, iar Lia Savoneat reprezintă „organul constituțional” care „trebuie să aibă alte preocupări prioritare”, dar „stă, mă rog, prin reprezentantul său, toată ziua bună ziua în comunicări publice, care mai de care mai stufoase, cu tente percepute drept personale și cu anumite inexactități”.

Mai multe dintre reacțiile actualului președinte CSM pot fi citite în capturile de ecran redate în continuare. Mesajele din capturile de ecran de pe Facebook sunt relativ recente (din ultimii 3-4 ani), potrivit luju.ro, în timp ce corespondența prin e-mail datează din anii 2010-2014.

 

 

 

Mai multe dintre comentariile lui Bogdan Mateescu pot fi citite pe blogul  Slugarete.wordpress.com.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: EVZ Special, Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: