Este oficial. Inspecția Judiciară a cerut CSM suspendarea procurorului Bogdan Pîrlog

Este oficial. Inspecția Judiciară a cerut CSM suspendarea procurorului Bogdan Pîrlog

CSM a cerut suspendarea din magistratură a procurorului Bogdan Pîrlog, care a criticat vehement DIICOT după decizia de clasare a dosarului 10 august. Cererea se va judeca pe data de 2 iunie, la Secția pentru Procurori în materie disciplinară.

Informația a fost confirmată de purtătoarea de cuvânt a CSM pentru Știripesurse.. Cererea se va judeca pe 2 iunie, la Secția pentru Procurori în materie disciplinară.

Scandalul anului în justiția română. Pe forumul judecătorilor, șeful CSM este făcut „slugărete”

Prim-procurorul adjunct al Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, este cercetat disciplinar de către Inspecția Judiciară, care a sesizat Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Ne puteți urmări și pe Google News

Procurorului i-au fost imputate declarațiile făcute într-un interviu acordat HotNews.ro în luna iulie, după decizia DIICOT de clasare a dosarului 10 august. Printre altele, el critica numirea Giorgianei Hosu la șefia DIICOT, în condițiile în care soțul acesteia era judecat pentru corupție. Între timp, Dan Hosu a fost condamnat în primă instanță la 3 ani de închisoare cu suspendare într-un dosar de corupție, iar Giorgiana Hosu a demisionat de la șefia DIICOT.

Florin Cîțu Dosarul 10 august

Protest organizat de reprezentanti ai Comunitatii Declic, in fata Tribunalului Bucuresti, impotriva deciziei de clasare definitiva a dosarului '10 august'.

Potrivit Hotnews.ro, Inspecția Judiciară a declanșat acțiunea disciplinară împotriva procurorului militar în 11 septembrie 2020. În decembrie 2020 a dat rezoluția de cercetare disciplinară, dosarul fiind trimis Secției pentru procurori a CSM. Procurorul este cercetat disciplinar pentru "manifestări care aduc atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiţiei, sâvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţillor de serviciu".

Procuror militar: Este o continuare a practicilor abuzive de hărțuire a magistraților incomozi

"Aprecierile formulate de procurorul militar în cadrul interviului acordat publicaţiei HotNews.ro., la data de 16.07.2020, preluate ulterior şi de alte publicaţii, cu referire la competenţa profesională a unor procurori cu funcţii de conducere, precum şi opinille procurorului militar privind modul de instrumentare şi soluţionare a unui dosar pot fi de natură să aducă atingere prestigiului justiţiei, onoarei şi probităţii profesionale, mai cu seamă în contextul obligaţiel de rezervă ce incumbă oricărui magistrat", susține Inspecția Judiciară.

"Această acțiune reprezintă un abuz din partea Inspecției Judiciare. Este o răzbunare față de criticile aduse de mine lui Cătălin Predoiu, Gabrielei Scutea și Giorgianei Hosu și o continuare a practicilor abuzive de hărțuire a magistraților incomozi", declara în replică Bogdan Pîrlog pe 5 ianuarie a.c.

Un alt scandal a izbucnit luna trecută. Personalități din justiția autohtonă precum Cristi Danileț sau Bogdan Pîrlog și-au dat întâlnire pe un grup de Facebook, care a generat scandalul „Justice leaks”. Aici se revarsă calomnii la adresa altor magistrați, dar și a unor politicieni sau jurnaliști. Grupul”Forumul judecătorilor” include în jur de 2.000 de judecători și procurori român.