Scandalul anului în justiția română. Pe forumul judecătorilor, șeful CSM este făcut „slugărete”

Scandalul anului în justiția română. Pe forumul judecătorilor, șeful CSM este făcut „slugărete”

Nume grele din justiția românească, gen Cristi Danileț sau Bogdan Pîrlog și-au dat întâlnire pe un grup de facebook, unde se revarsă tone de calomnii la adresa altor magistrați, dar și a unor politicieni sau jurnaliști.

Scandalul anului în justiția română. „Justice leaks” are la bază grupul de facebook care poartă numele ”Forumul judecătorilor”. În acest grup se regăsesc aproximativ 2.000 de judecători și procurori români, și unde se vorbesc vrute și nevrute. Decidenții politici sunt tăvăliți bine de tot, în timp ce alți magistrați care vor să pună capăt abuzurilor „marca DNA”, sunt atacați și ironizați.

Ultimele comentarii au vizat tocmai desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Corupție. Unul dintre cei mai activi magistrați pe acest forum este un anume ”Caius Marcius”. Despre acest personaj din era Romei Antice, cei de la știripesurse.ro susțin că ar fi celebrul procuror Bogdan Pîrlog cel care a deschis dosarul ”10 august”, închis cu o mare clasare și scandal. Cu toate astea, Pîrlog, alias Caius Marcius, este foarte activ pe grupul de facebook.

Despre acest magistrat EvZ a scris că a fost considerat indezirabil de o misiune a Uniunii Europene la care a participat. Comportamentul procurorului a făcut ca șeful misiunii să îl considere persoana cu care nu se poate lucra în armonie și să solicite repatrierea acestuia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Râdeau de judecătoarea Baltag, care era infectată cu Covid -19

Pe acest grup mai postează mesaje judecătorul Dragoş Călin, preşedintele Asociaţiei Forumul Judecătorilor din România sau procurorul Cristian Ardelean (ex-DNA Oradea), omul din spatele comunicatelor Asociaţiei Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor (AMASP). Îl mai regăsim pe judecătorul Cristi Danileţ, sancţionat deja disciplinar de către CSM.

Mesajele postate au caracter pur politic, iar jignirile la adresa altor magistrați sau politicieni nu lipsesc nici ele. Nici jurnaliștii nu sunt scutiți, printre cei amintiți fiind Sorina Matei sau Ionuţ Cristache.

Printre cei luați în vizor sunt și judecători de renume din Consiliul Superior al Magistraturii precum Gabriela Baltag. Despre judecător, Caius Marcius comentează jignitor la o fotografie și spune că ar cântări cu o ”tonă mai puțin”. Judecătoarea era internată la Instititul ”Matei Balș” din București, la momentul producerii incendiului, fiind infectată cu Covid19. Deși, Gabriela Baltag trecea printr-o emoție puternică, colegii ei râdeau cât puteau de bine de această situație.

Șeful CSM este „băiețașul” și „slugăretele”. Scandalul anului în justiția română

La ultimul scandal din Justiția Română, cel legat de desființarea SIIJ, Forumul judecătorilor a luat foc. Șeful CSM, Bogdan Mateescu (foto) a fost numit ”băiețașul” care ”a votat operaționalizarea SIIJ - făcând posibilă desemnarea duetului Geani-Floricica în fruntea SS - , a votat sancționarea Crinei Muntean pentru interviul din Newsweek în care aceasta denunța rețelele de corupție din justiția bihoreană”.

Tot Bogdan Mateescu a fost numit de Caius Marcius, drept un ”slugărete”.

„Slugăretele prestează ce îi trasează stăpînii. Cu tristețe constat că o regret pe Savonea,, măcar ea avea un echilibru. La flăcăul ăsta ... lucrează și penalii cu ce le-a mai rămas la dispoziție ... asta e ... criza de personal afectează toate palierele justiției, inclusiv partea acaparată de penali”.