Evenimentul Zilei > Actualitate > Previziuni înspăimântătoare făcute de Institutul Național de Sănătate Publică. Coșmarul din România va deveni și mai mare
Previziuni înspăimântătoare făcute de Institutul Național de Sănătate Publică. Coșmarul din România va deveni și mai mare

Previziuni înspăimântătoare făcute de Institutul Național de Sănătate Publică. Coșmarul din România va deveni și mai mare

Se anunță o perioadă și mai crâncenă în țara noastră, din cauza creșteri infectării cu coronavirus, iar previziunile celor de la INSP nu arată deloc încurajator.

Reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) au realizat, la data de 15 octombrie, o evaluare epidemiologică. Bilanțul respectiv a fost fundamentul măsurilor restrictive care au fost stabilite astăzi. Chiar președintele Klaus Iohannis a fost cel care a transmis câteva dintre restricții și limitări.

Datele celor de la INSP sunt alarmante

Conform datelor celor de la INSP, ținând cont de evoluția din ultimele două săptămâni, România se confruntă cu o creștere a incidenței în toate grupele de vârstă, cea mai afectată fiind cea cu vârste cuprinse între 40 și 59 de ani.

Rata de incidență săptămânală a grupei 0-19 ani a depășit dublul valorilor înregistrate anterior, conform datelor prezentate în cadrul emisiunii „Sinteza zilei” de la Antena 3.

Valorile tuturor categoriilor de vârstă au depășit maximul valurilor anterioare! Tulpina Delta este responsabilă de noile cazuri apărute și pe teritoriul țării noastre. Răspândirea geografică a infecțiilor s-a extins de 14 ori în trei luni, acoperind deja 97% din localitățile țării.

„5% din cei infectați ajung la ATI. Luați cât s-au infectat în ultima perioadă… 4000 de paturi? Nu avem așa ceva. Nu există așa ceva. Nu există personal pentru asta. Se va muri pe capete”, a spus Mihai Gâdea.

„În vestul Europei, unde lumea s-a vaccinat în masă, 70 – 80% s-au vaccinat, pandemia practic nu mai are impact. În partea noastră, unde o parte este reticentă din varii motive reticentă la vaccinare, suntem în plină pandemie, iar la noi în România s-a declanșat o adevărată catastrofă cu sute și sute de decese în fiecare zi, cu zeci de mii de oameni care se infectează zilnic.

Câteva restricții au fost anunțate de președintele Klaus Iohannis

În mod normal, începând de luni, ar fi vacanță pentru cei mici. S-a decis astăzi ca această vacanță să fie valabilă nu numai pentru ciclul primar, ci și pentru gimnaziu și liceu, pentru două săptămâni. Când vorbim despre protecția individuală, nu întâmplător am venit cu mască”, a spus Klaus Iohannis, miercuri, la finalul ședinței de la Cotroceni.

Au luat parte premierul interimar Florin Cîțu, ministrul sănătății Attila Cseke, ministrul de interne Lucian Bode, șeful DSU Raed Arafat, directoarea Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, Adriana Pistol și coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.