Evenimentul Zilei > Actualitate > Stare de urgență la Bacău. Primăria în pericol de a fi închisă. Amplă anchetă epidemiologică a DSP
Stare de urgență la Bacău. Primăria în pericol de a fi închisă. Amplă anchetă epidemiologică a DSP

Stare de urgență la Bacău. Primăria în pericol de a fi închisă. Amplă anchetă epidemiologică a DSP

După ce viceprimarul Constantin Scripăț de la Primăria Bacău a fost testat pozitiv cu noul coronavirus o amplă anchetă epidemiologică a fost demarată de Direcția de Sănătate Publică (DSP).

Constantin Scripăț, viceprimarul din partea Partidului Mișcarea Populară al municipiului Bacău, a fost confirmat că e infectat cu Covid-19 și a fost internat la Spitalul Județean Bacău.

Potrivit unor angajați ai primăriei, viceprimarul s-ar fi infectat de la deputatul Constantin Avram, bunul lui prieten, în momentele de relaxare când cei doi nu au mai ținut cont de distanțiere socială. Dar, și Avram a fost depistat pozitiv la începutul săptămânii și este internat și el în spitalul din Bacău cea c ear întări aceste zvonuri.

În aceste condiții, Direcția de Sănătate Publică Bacău a anunțat că va face o anchetă epidemiologică și va testa toate persoanele cu care viceprimarul a intrat în contact, ceea ce complică serios lucrurile.

Înainte de a fi testat pozitiv, viceprimarul Constantin Scripăț a participat, miercuri, săptămâna trecută la ședința ordinară a Consiliului Local Bacău.

Aici, viceprimarul  a și luat luat cuvântul pentru a-și spune opinia cu privire la subiectele de pe ordinea de zi.

Fiind prezent în Primărie, colegii de birou intră și ei în vizorul specialiștilor de Direcția de Sănătate Publică Bacău și vor fi supuși testării.

Viceprimarul Constantin Scripăț este al treilea politician din Bacău infectat cu COVID-19, după consilierul județean Eugen Ochenatu și deputatul Constantin Avram.

Conform raportării Institutului Naţional de Sănătate Publică, în județul Bacău s-au înregistrat până pe 28 iunie 623 bolnavi de COVID. Numărul bolnavilor vindecați nu a fost făcut public.

Duminică, reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică au anunțat că, în România, alte 23 de persoane au murit din cauza coronavirusului. În plus, pe teritoriul țării noastre există în prezent 26.313, dintre care 291 noi. Dintre pacienții confirmați pozitiv cu această maladie delicată, 18.814 au fost declarați vindecați și externați.În intervalul 27.06.2020 (10:00) – 28.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 23 decese (14 bărbați și 9 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Bistrița-Năsăud, Botoșani, Cluj, București, Mureș, Prahova, Sibiu, Suceava și Vrancea, potrivit cancan.ro