Evenimentul Zilei > Social > Vaccinarea va fi obligatorie? Premierul Florin Cîțu, declarația momentului. E clar
Vaccinarea va fi obligatorie? Premierul Florin Cîțu, declarația momentului. E clar

Vaccinarea va fi obligatorie? Premierul Florin Cîțu, declarația momentului. E clar

Luni, premierul Florin Cîțu a făcut precizări despre vaccinarea obligatorie. Mesajul acestuia vine în contextul în care, în spațiul public, au apărut informații conform cărora vaccinarea ar urma să fie obligatorie.

Premierul Florin Cîțu, despre vaccinarea obligatorie. Luni, premierul României a declarat că vaccinarea împotriva COVID-19 nu va fi obligatorie. Afirmația acestuia a fost făcută după ce în presă au apărut informații potrivit cărora vaccinarea împotriva coronavirusului ar putea fi obligatorie.

„Campania de vaccinare împotriva coronavirus nu va fi obligatorie. Nu se pune așa ceva în discuție”, precizează Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîțu, despre vaccinarea obligatorie

„Nu are nicio legătură cu campania de vaccinare pe care o avem acum. Acel proiect este un copy/paste al politicilor de acum trei ani”, a mai spus premierul.

Vaccinarea ar putea deveni obligatorie în România, relevă proiectul de buget pe 2021 al Ministerului Sănătăţii.

„Demersuri pentru adoptarea Legii vaccinării, care va cuprinde obligativitatea vaccinării populaţiei, dar şi obligaţia autorităţilor, în primul rând a Ministerului Sănătăţii, de a desfăşura campanii de informare, de a asigura aprovizionarea cu vaccinuri, de a garanta calitatea şi siguranţa vaccinării conform standardelor europene.

În cadrul legii vaccinării va fi stabilită şi obligaţia Ministerului Sănătăţii de a elabora şi aplica un plan multianual de vaccinări şi implicit, un plan multianual de achiziţii de vaccinuri”, se stipulează în textul proiectului de buget.

Raed Arafat, precizări despre vaccinarea obligatorie

Raed Arafat, șeful DSU, a făcut precizări cu privire la legea vaccinării obligatorii.

„Este legitim că Ministerul Sănătății să se gândească la soluții de sănătate publică. În același timp, știind că există campanii foarte agresive împotriva vaccinării COVID, trebuie să clarificăm că nu spune nimeni că vaccinarea va fi obligatorie. (…) Nu cred că ministerul sănătății vine cu altceva. Pe partea de COVID clar vaccinarea este voluntară”, a declarat dr. Raed Arafat pentru un post de televiziune.

„Toate campaniile anti-vaccinare, folosirea unor decese care s-au dovedit clar că nu au nicio legătură cu vaccinul, sunt extrem de periculoase. Și dacă fac ceva, întârzie momentul în care noi putem sa ajungem intradevar sa luam masuri serioase de relaxare si revenire la normalitate”, a mai spus dr. Raed Arafat pentru Antena 3.