Prăjitura Coca-Cola a devenit în ultimii ani extrem de populară în România. Rețeta este pe placul întregii familii și le depășește pe multe prăjituri din cofetării. Gospodinele care o fac frecvent spun că nu este o rețetă complicată, dacă urmezi pașii prezentați mai jos.
Prăjitura Coca-Cola este un desert iubit de mulți români, asta datorită gustului special pe care îl oferă sucul. Gospodinele spun că nu este deloc o rețetă complicată, dacă urmezi câțiva pași.
Ingrediente pentru prăjitura Coco-Cola
Pentru blat:
- 200 grame făină
- 2 linguri de cacao
- 4 ouă
- 1 pliculeț praf de copt
- 150 mililitri Coca Cola
- 10 linguri zahăr
Ingrediente pentru cremă:
- 5 linguri făină
- 200 grame unt
- 5 linguri zahăr
- esență de vanilie
- 6 lingurițe budincă de vanilie sau ciocolată
- 300 mililitri lapte
Pentru glazură aveți nevoie de:
- 1 budincă de ciocolată
- 400 mililitri Coca Cola
- 5 linguri zahăr
- 2 fiole esență de rom.
-
Mod de preparare pentru acest desert
Rețeta începe cu prepararea blatului:
1. Cu ajutorul unui mixer bateți ouăle, apoi adăugați zahărul. Amestecați până când acesta se topește.
2. Într-un bol separat, amestecați făina cu praful de copt și pudra de cacao.
3. Amestecul din ingrediente uscate se adaugă peste ouă și se mixează într-o singură direcție, de jos în sus. La final se adaugă și Coco-Cola.
4. Puneți compoziția într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și se coace la temperatura de 180 de grade Celsius, timp de 30 de minute. Se verifică cu ajutorul unei scobitori dacă blatul este copt.
Cât timp blatul se coace, treceți la prepararea cremei pentru prăjitura Coco-Cola:
1. Laptele, budinca de vanilie, făina și zahărul se pun într-un vas și se amestecă cu ajutorul unui mixer, până când toate ingredientele se omogenizează.
2. Compoziția astfel obținută se pune pe foc mic și se lasă la fiert până când devine mai densă, cu o textură asemănătoare smântânii.
3. Se ia crema de pe foc și se lasă la răcit, până ajunge la temperatura camerei, apoi se adaugă untul și se amestecă bine.
Cum montăm prăjitura Coca-Cola
Când crema este gata, treceți la prepararea glazurii. Se la fiert 400 ml de Coca-Cola. În suc se adaugă zahărul, împreună cu budinca de ciocolată și se amestecă. Se fierbe până se formează o cremă densă. Luați cratița de pe foc, apoi adăugați esența de rom.
Prăjitura Coca-Cola este ușor de montat. Se taie blatul în două părți egale cu un cuțit de pâine. Se o jumătate de blat se distribuie toată cremă, iar peste punem cealaltă jumătate de blat. Deasupra se toarnă glazura și se lasă la frigider pentru aproximativ două ore.