Tiramisu cu coacăze, un desert pe care-l vei repeta

Tiramisu cu coacăze, un desert pe care-l vei repeta Sursa foto: Pixabay

Dacă aveţi poftă de un desert răcoros încercați rețeta de tiramisu cu coacăze. Desertul se face foarte de ușor, iar timpul de preparare este de aproximativ 20 de minute.

Tiramisu este un preparat tradițional italian, iar pentru rețeta clasică se folosesc pișcoturi, cafea, mascarpone și zahăr. Rețeta de mai jos este o variantă îmbunătățită cu coacăze sau fructe de pădure, care aduc un plus de aromă desertului.

Mulţi spun că este una dintre cele mai iubite și mai ușor de făcut prăjituri din lume. Cu un gust dulce acrișor perfect echilibrat, tiramisu cu coacăze este răcoros și extrem de gustos care te poate din încurcături atunci când ai musafiri.

Rețetă de tiramisu cu coacăze. Un desert rapid pentru întreaga familie | Spynews.ro

Ne puteți urmări și pe Google News

Tiramisu cu coacăze - Ingrediente

Pentru tiramisu cu coacăze aveţi nevoie în primul rând de ingredientele clasice, în plus vă trebuie coacăze sau fructe de pădure, frişcă, lămâie şi mai multă vanilie:

  • 500 g pișcoturi
  • 400 g coacăze
  • 250 ml smântână pentru frișcă (cât mai grasă posibil)
  • 250 g mascarpone (la temperatura camerei)
  • 3 linguri de zahăr
  • 2 fiole esență de vanilie
  • 1 fiolă esență de lămâie
  • 350 ml limonadă (zeama de la o lămâie + 3 lingurițe de zahăr vanilat+ 280 ml apă călduță)

Tiramisu, Fel De Mâncare Dulce, Căpșune

Sursa foto: Pixabay

Tiramisu cu coacăze - Preparare

Delicioasa rețetă de tiramisu cu coacăze, numai bună pentru această perioadă călduroasă, se face foarte repede. Pentru început, într-un bol mediu, pune coacăzele, toarnă o lingură de zahăr peste și zdrobește-le ușor. Bate smântâna, restul de zahăr și vanilia cu un mixer până obții o spumă tare și omogenă. Adaugă mascarpone, treptat și amestecă, crescând încet viteza, până la omogenizare. Atenţie, nu bate prea mult timp, riști să se taie.

Încorporează, încet, cu mișcări largi și cu ajutorul unei spatule, coacăzele. (Nu le pune pe toate; păstrează câteva coacăze și sirop lăsat de ele pentru a decora la final). Stoarce lămâia, combin-o cu zahărul vanilat și esența de lămâie și diluează cu apa călduță.

Înmoaie pișcoturile, pe rând, în limonadă de data aceasta, nu cafea, și pune-le pe fundul tăvii. Pune jumătate din crema obținută peste ele, apoi încă un strat de pișcoturi înmuiate în limonadă. Întinde și restul de cremă deasupra și decorează cu coacăzele în suc propriu păstrate mai devreme. Se dă la rece pentru aproximativ o oră apoi se poate consuma.