PNL Cluj se revoltă împotriva conducerii centrale a partidului.

Pierderea funcției de prefect, în favoarea UDMR, și pe cea de secretar general adjunct în Guvern îi irită pe liberalii din Cluj. Aceștia se revoltă împotriva conducerii partidului, respectiv a președintelui Ludovic Orban, și a premierului Florin Cîțu.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a reacționat extrem de dur după ce organizația sa a pierdut cele două poziții. Într-o declarație în presa locală, el i-a numit pe Florin Cîțu și pe Ludovic Orban Dumnezei – deținători ai adevărului absolut.

„Deciziile greșite luate la nivel național afectează credibilitatea partidului la nivel județean. Trebuie să muncim infinit mai mult aici la Cluj, pentru a acoperi și repara deciziile greșite ale altora care se cred Dumnezei-Deținătorii adevărului absolut. Eu nu mai vreau să muncesc politic ca să acopăr și să repar după alții din conducerea centrală a partidului. Pur și simplu cred că ajunge! Ca mine sunt mulți alții. Mult mai mulți decât cred unii”, a declarat Tișe, potrivit Ziua de Cluj.

De ce se revoltă PNL Cluj

PNL Cluj a vizat o funcție la Secretariatul General al Guvernului pentru Mircea Abrudean. Acesta a pierdut poziția prefect după ce funcția a fost cedată celor de la UDMR.

Numirea lui Abrudean ca secretar general al Guvernului nu a fost agreată de premierul Florin Cîțu. Acesta a ignorat atât solicitarea clujenilor, cât și pe a lui Ludovic Orban care dorea postul pentru Tănase Stamule. Florin Cîțu l-a numit pe Tiberiu Horațiu Gorun, fost secretar general adjunct în Ministerul Finanţelor

După această numire, Mircea Abrudean a sperat că va prinde, măcar postul de secretar general adjunct, însă nu a avut noroc. Funcția a fost atribuită celor de la UDMR, mai exact lui Istvan Zahoranszki.

O revoltă în PNL Cluj a mai avut loc și după alegeri

Tensiunile dintre organizația Cluj și conducerea centrală a PNL mocnesc de mai multă vreme. Nu este pentru prima oară când Alin Tișe are o astfel de ieșire. Chiar în ziua semnării protocolului dintre PNL – USR PLUS și UDMR, el a acuzat ciolaniada internă pentru funcții.

În opinia sa, aceasta a dus la scorul foarte mic obținut de PNL la ultimele alegeri parlamentare.

„Asistăm la Ciolaniada grețoasă, în partid, între diverse personaje, unele lipsite de valoare politică. Am tot așteptat ca oamenii cu valoare politică să fie cei care să decidă în acest partid. Ultimele evenimente din partid mi-au demonstrat, însă, că aștept în zadar. Au confiscat partidul pe persoană fizică. Constat că oamenii aceștia, în aroganța și autosuficiența lor, se joacă de-a v-ați ascunselea acum cu partidul. Din aceste motive am avut scorul electoral pe care l-am avut și nu din cauza măsurilor COVID -19 luate, cum încearcă să se scuze toți neperformanții din partid”, a scris Alin Tișe într-o postare pe Facebook.

Scandal și în organizația PNL Timiș

Este scandal și în PNL Timiș, după apariția unei filmări cu o întâlnire între adversarii actualului lider interimar al filialei. Imaginile au fost distribuite pe grupul de Whatsapp al primarilor liberali din Timiș. În spatele acestora se bănuie că ar fi Alin Nica, președintele interimar al PNL Timiș.

Acest lucru a determinat o reacție virulentă din partea mai multor lideri locali care cred că sunt urmăriți și filați.

Primarul de Lugoj, Claudiu Buciu, a acuzat că astfel de metode sunt folosite împotriva opozanţilor. El susține că membrii PNL Timiş sunt liberi să discute cu oricine și nu este de acord cu urmărirea lor.

Alin Nica este un susţinător al lui Ludovic Orban, care nu prea se bucură de popularitate în rândul filialei PNL Timiş.