Evenimentul Zilei > Politica > Se încing spiritele în PNL. Președintele Consiliului Județean Cluj a răbufnit: „Plecați acasă”
Se încing spiritele în PNL. Președintele Consiliului Județean Cluj a răbufnit: „Plecați acasă”

Se încing spiritele în PNL. Președintele Consiliului Județean Cluj a răbufnit: „Plecați acasă”

Scandalul din interiorul PNL pare să izbucnească chiar în ziua semnării acordului de coaliție cu USR PLUS și UDMR. Președintele Consiliului Județean Cluj a răbufnit.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, un apropiat al lui Emil Boc, reaprinde flacăra scandalului în PNL, semn că nemulțumirile interne nu și-au găsit rezolvarea. Într-o postare pe contul său de Facebook, Alin Tișe lansează o serie de acuzații la adresa actualei conduceri a partidului, fără a nominaliza pe cineva, făcând vorbire despre bătălia internă pentru funcții și sinecuri politice. Alin Tișe arată că „ciolaniada” internă este cea care a dus la scorul foarte mic pe care l-a obținut PNL la ultimele alegeri parlamentare, la doar două luni după ce a câștigat localele.

„Asistăm la Ciolaniada grețoasă, în partid, între diverse personaje, unele lipsite de valoare politică. Am tot așteptat ca oamenii cu valoare politică să fie cei care să decidă în acest partid. Ultimele evenimente din partid mi-au demonstrat, însă, că aștept în zadar. Au confiscat partidul pe persoană fizică. Constat că oamenii aceștia, în aroganța și autosuficiența lor, se joacă de-a v-ați ascunselea acum cu partidul. Din aceste motive am avut scorul electoral pe care l-am avut și nu din cauza măsurilor COVID -19 luate, cum încearcă să se scuze toți neperformanții din partid”, a scris Alin Tișe în postarea de pe Facebook.

PNL rămâne fără susținători

Fără să nominalizeze pe cineva anume, președintele Consiliului Județean Cluj îi trimite acasă pe liberalii incompetenți, lipsiți de „valoare politică și administrativă”.

„Nu vreau să nominalizez acum pe nimeni întrucât nu doresc să-mi fac nici campanie și nici imagine criticând propriul partid. Nu am nevoie de imagine și nici nu sunt format în acest mod. Dar spun acum STOP la toți lipsiții de valoare politică și administrativă! Plecați acasă și lăsați partidul pe mâna celor performanți! Precizez că nu doresc nici o funcție de ministru sau altă funcție!”, a mai scris Alin Tișe.

Liderul liberal avertizează asupra pericolului ca mulți dintre militanții și simpatizanții PNL să se dezică de acest partid pentru că le-au fost înșelate așteptările

„Însă, trag un semnal de alarmă: atenție că rămâneți fără partid, voi cei preocupați de Ciolaniadă! Și mai grav, rămâneți fără oamenii din țara aceasta care credeau în PNL sau au așteptări de la PNL. Pentru cei închipuiți din partid care se întreabă «cine e și ăsta?», atașez un raport de activitate administrativă și politică pentru a se putea compara cu mine!”, a concluzionat Alin Tișe.

Puci amânat la PNL

Zilele trecute, PNL a fost în pragul unui imens scandal, după ce mai mulți lideri, în special din Ardeal, s-au arătat nemulțumiți de rezultatul negocierilor cu USR PLUS și UDMR, pentru împărțirea portofoliilor guvernamentale.

Nemulțumiții au încercat să convoace o ședință a Biroului Politic Național unde să ia în discuție aceste probleme, însă președintele partidului, Ludovic Orban a refuzat să-și dea acordul. La momentul respective s-a spus că lui Orban i-a fost teamă că, într-o asemenea ședință, la nervi, și-ar fi putut pierde poziția de președinte al partidului.

Deși spiritele păreau să se fi calmat, după ce liderul PNL a obținut susținerea mai multor președinți de organizații județene, se pare că este doar o chestiune de timp până când problemele interne vor ieși la iveală.