Evenimentul Zilei > International > Încă un pas al lui Trump pentru a răsturna soarta alegerilor
Încă un pas al lui Trump pentru a răsturna soarta alegerilor

Încă un pas al lui Trump pentru a răsturna soarta alegerilor

Un grup de congresmeni Republicani solicită organizarea de audieri în legătură cu acuzațiile de fraudă electorală privind alegerile din SUA.

Mo Brooks, congresmen de Alabama, împreună cu alți 18 membri Republicani ai Congresului au trimis joi o scrisoare către liderul majorității din Senat, Mitch McConnell, și către președinta Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, cerând declanșarea unei sesiuni de audieri pe tema fraudei electorale.

„Scrisoarea cere destinatarilor să își facă treaba și să organizeze audieri și anchete privind frauda electorală și furtul alegerilor, pentru ca membrii Congresului și senatorii să fie mai bine informați atunci când Congresul va fi confruntat cu contestații și cu întrebări privind legitimitatea și validitatea alegerilor federale ținute pe 3 noiembrie”, a declarat Brooks.

Scrisoarea precizează că este vorba de o urgență „din cauza legii federale care cere ca toate obiecțiile diferitelor colegii electorale de stat să fie făcute pe 6 ianuarie 2021”.

Semnatarii scrisorii trimise joi sunt:

Mo Brooks – reprezentant de Alabama, Andy Biggs – reprezentant de Arizona, Mike Rogers – reprezentant de Alabama, Jim Banks – reprezentant de Indiana, David Rouzer – reprezentant de Carolina de Nord, Paul Gosar – reprezentant de Arizona, Ted Budd – reprezentant de Carolina de Nord, Lance Gooden – reprezentant de Texas, Brian Babin – reprezentant de Texas, Bob Gibbs – reprezentant de Ohio, Ralph Norman – reprezentant de Carolina de Sud, Gregory Steube – reprezentant de Florida, Jody Hice – reprezentant de Georgia, Mike Kelly – reprezentant de Pennsylvania, Jeff Duncan – reprezentant de Carolina de Sud, Louie Gohmert – reprezentant de Texas, Randy Weber – reprezentant de Texas, Scott DesJarlais – reprezentant de Tennessee, Mike Garcia – reprezentant de California.

„Voi face ceea ce trebuie să fac, iar aceasta este o luptă de care cred că avem nevoie pentru a avea o îmbunătățire a sistemului nostru electoral. Dacă alții ni se alătură sau nu, este problema lor”, a declarat Mo Brooks la CNN.

„Scopul numărul unu este respingerea voturilor electorale ale acelor state care au degradat sistematic sistemele de vot, remedierea lor, astfel încât să nu mai poată niciodată permite hoților electorali să acționeze pe viitor.”

Etapa finală dinaintea Zilei Învestirii președintelui are loc pe 6 ianuarie, atunci când Congresul numără voturile și când rezultatele electorale dintr-un stat pot fi puse în discuție, dacă un un membru al Camerei și un senator, împreună, contestă votul.

Șapte state au depus liste alternative de electori, iar acestea ar putea fi discutate pe 6 ianuarie. Aceasta este ultima șansă a lui Donald Trump de a răsturna soarta alegerilor

Mo Brooks și-a anunțat deja intenția de a contesta voturile în cele șapte state și a făcut apel ca un coleg senator să i se alăture.