Evenimentul Zilei > Economie > Pensiile vor crește cu cel puțin 10% – 15% de anul viitor, promite ministrul PSD Marius Budăi: „Avem bani pentru majorări”
Pensiile vor crește cu cel puțin 10% – 15% de anul viitor, promite ministrul PSD Marius Budăi: „Avem bani pentru majorări”

Pensiile vor crește cu cel puțin 10% – 15% de anul viitor, promite ministrul PSD Marius Budăi: „Avem bani pentru majorări”

Ministrul Muncii Marius Budăi a transmis că din anul 2023 românii vor avea pensii mai mari, coaliția de guvernare ajungând la un acord în acest sens, astfel că pensiile vor crește cu cel puțin 10%. PSD promite și creșteri de salarii în anul viitor, după cum afirmă tot ministrul Marius Budăi.

Ministrul Marius Budăi a declarat că există un consens în coaliție privitor la creșterea pensiilor, majorarea fiind, totuși, de doar 10%, în ciuda faptului că Guvernul se laudă că dispune de resurse bugetare.

Marius Budăi promite creșterea pensiilor cu 10% din 2023

„Important este că ne-am înţeles în coaliţie, căci suntem cu toţii la aceeaşi concluzie, anume că pensiile trebuie să crească de la 1 ianuarie 2023. Nu voi accepta niciodată ca din funcția de ministru să fie înghețări de venituri ale cetățenilor români. Avem scenariile pe masă şi vom lua decizia în cel mai scurt timp. Va fi o creştere de cel puţin 10%. Sursa financiară este descoperită.

Am spus despre ce este vorba, am spus din momentul în care PSD a făcut această propunere de majorare a pensiilor de la 1 ianuarie, am spus că avem și calcule, avem și analize, și avem și sursa bugetară. Am lucrat împreună cu ministrul de Finanţe Adrian Câciu la această propunere în cadrul partidului, nu numai cu ministrul de Finanțe, ci și cu specialiștii noștri din partid și când am propus aceste măsuri aveam și fundamentarea în spate”, a transmis Marius Budăi pentru postul Antena 3 CNN.

Crește salariul minim în România

Marius Budăi, ministrul Muncii, a anunțat că de la 1 ianuarie 2023 salariul minim în România va crește: „În acest moment salariul minim este de 2550 de lei. Una din măsurile care au făcut parte din pachetele economice și sociale pe care le-am implementat a fost și punerea la dispoziție a unei măsuri către mediul privat, o majorare a salariului minim brut garantat în plată cu valoarea de 200 de lei. Să ajungă deja la 2750 de lei, cu mențiunea că acei 200 de lei sunt net și nu vor fi taxați de statul Român și nici impozitați”, a afirmat Marius Budăi.

„Din punctul meu de vedere este obligatorie o asemenea creștere, dar nu trebuie să facem creștere la întâmplare și voi demara în Consiliul Național tripartit o discuție care trebuie să fie onestă între partenerii sociali și Guvern și să putem să găsim împreună cea mai bună soluție, astfel încât de la 1 ianuarie salariul minim să crească din nou”, a mai spus ministrul Muncii.