Vicepremierul Raluca Turcan şi ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, au declarat luni că se vor testa pentru a afla dacă au fost infectaţi cu noul coronavirus.

„Şi domnul prim-ministru Ludovic Orban s-a testat voluntar şi aşteaptă rezultatul testului. Lucrul acesta îl voi face şi eu”, a precizat Turcan într-o conferinţă de presă susţinută la finalul unei vizite de lucru la Ministerul Fondurilor Europene.

La rândul său, ministrul Boloş a declarat că s-a testat voluntar „de vreo trei ori până acum”.

„Mă voi testa, pentru că este importantă sănătatea colegilor mei”, a adăugat el.

Precizările au fost făcute în contextul în care premierul Ludovic Orban a solicitat luni dimineaţă testarea pentru coronavirus.

Premierul Ludovic Orban, testat pentru coronavirus

Premierul Ludovic Orban a solicitat luni dimineaţă testarea pentru coronavirus, după ce una dintre persoanele alături de care s-a aflat în acelaşi platou de televiziune, în cursul săptămânii trecute, a fost confirmată pozitiv, anunţă Guvernul.

„Participarea premierului Ludovic Orban la evenimentele programate în cursul zilei de astăzi, 5 octombrie, a fost suspendată urmare a faptului că una dintre persoanele alături de care s-a aflat în acelaşi platou de televiziune, în cursul săptămânii trecute, a fost confirmată pozitiv, duminică, la testul pentru noul coronavirus”, informează Executivul.

Conform sursei citate, „premierul Ludovic Orban a solicitat în această dimineaţă efectuarea unui test la cerere pentru noul coronavirus”.

„Premierul nu a manifestat simptome specifice infectării cu noul coronavirus. Până la primirea rezultatului, premierul a suspendat întâlnirile fizice cu alte persoane”, subliniază sursa citată.

Nicuşor Dan a anunţat că va face un test pentru coronavirus luni

Primarul general ales al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că se va testa în cursul zilei de luni pentru a afla dacă este infectat sau nu cu noul coronavirus.

Anunţul a fost făcut într-o conferinţă de presă susţinută la finalul unei vizite de lucru la Ministerul Fondurilor Europene.

„Am fost într-o emisiune tv, miercuri (…). Nu intru în definiţia contactului, dar aseară am aflat informaţia şi în cursul zilei de astăzi (n.r. – luni) am să mă testez”, a precizat Nicuşor Dan.

Întrebat de ce nu a ales să se izoleze până la aflarea rezultatului testului, Nicuşor Dan a arătat că nu intră în categoria contacţilor direcţi.

„Există nişte normative care reglementează această chestiune. Conform definiţiei de caz nu sunt contact direct, nu am această obligaţie legală. În cursul zilei de azi o să fac testele. (…) Nu o să fac teoria contactului direct, care depinde de momentul în care acest contact a avut loc, însă în acest moment cadrul legal nu mă obligă să fac nimic. În mod voluntar eu voi merge să vă testez”, a mai spus el.