Evenimentul ZileiEVZ SpecialOrban anunță soarta lui Vlad Voiculescu: „Răspunderea politică aparține USR-PLUS”

Orban anunță soarta lui Vlad Voiculescu: „Răspunderea politică aparține USR-PLUS”

Orban anunță soarta lui Vlad Voiculescu: „Răspunderea politică aparține USR-PLUS”
Liberalii își iau mâna de pe Vlad Voiculescu și spun că responsabilitatea pentru menținerea sa la conducerea ministerului Sănătății aparține în exclusivitate celor care îl susin.

Răspunderea pentru menținerea lui Vlad Voiculescu în funcția de ministru al Sănătății aparține Alianței USR-PLUS, care îl susține. Declarația îi aparține președintelui PNL, Ludovic Orban. Acesta a făcut o serie de comentarii referitoare la discuțiile din ședința coaliției pe tema unei eventuale înlocuiri a ministrului Sănătății și a faptului că se bucură de susținere din partea USR-PLUS.

Le-am spus foarte clar colegilor din USR-PLUS că răspunderea politică pentru menținerea lui Vlad Voiculescu în funcție aparține partidului care îl susține. Noi privim extrem de îngrijorați modul în care este gestionat Ministerul Sănătății, unul dintre cele mai încercate în aceste condiții de pandemie”, a declarat Ludovic Orban.

El a precizat că exigența PNL cu privire la persoana care asigură conducerea acestui minister este maximă, având în vedere importanța sa.

Premierul are dreptul să remanieze orice ministru

În acest context, al unei eventuale demiteri a lui Vlad Voiculescu de la conducerea Ministerului Sănătății, Ludovic Orban a subliniat că PNL susține dreptul premierului de a remania orice ministru care nu-și face treaba.

„Susținem foarte clar dreptul premierului ca atunci când consideră că un ministru afectează buna funcționare a guvernului, să-și exercite dreptul constitutional de a-l schimba”, a precizat Ludovic Orban.

 Orban atrage atenția asupra problemelor de la Ministerul Sănătății

Totodată, Ludovic Orban a declarat că este nevoie ca fiecare formațiune din coaliția de guvernare să-și evalueze proprii miniștri și, atunci când consideră că nu performează să propună schimbarea lor.

„Fiecare dintre formațiunile din coaliție trebuie să aibă propria evaluare a activității miniștrilor, iar când unul nu-și face treaba, partidul care l-a propus să solicite schimbarea sa”, a mai spus Ludovic Orban, liderul PNL.

El a atras atenția că activitatea ministerului Sănătății lasă foarte mult de dorit și că au apărut numeroase probleme legate de funcționarea saîncă de la începutul mandatului. În aceste condiții, a subliniat Ludovic Orban, dacă lucrurile nu se îmbunătățesc, PNL poate cere schimbarea ministrului.


Accesează: