Evenimentul Zilei > Social > Obligativitatea vaccinării copiilor, pusă în discuție. Declarație șoc: Părinții ar putea fi decăzuți din drepturi
Obligativitatea vaccinării copiilor, pusă în discuție. Declarație șoc: Părinții ar putea fi decăzuți din drepturi

Obligativitatea vaccinării copiilor, pusă în discuție. Declarație șoc: Părinții ar putea fi decăzuți din drepturi

Declarație șoc făcută de fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru. El a discutat despre posibilitatea introducerii obligativității vaccinării copiilor. Dacă părintele nu acceptă și plătește amenda, acesta ar putea fi decăzut din drepturi, a susținut Nelu Tătaru.

În ediţia de marţi a emisiunii „Subiectiv” realizată de Răzvan Dumitrescu la Antena 3, s-a prezentat o declaraţie șoc a fostului ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru. Acesta a vorbit despre obligativitatea vaccinării copiilor.

Refuzul părintelui ar fi sancționat cu până la 10.000 lei

Întrebat ce se întâmplă dacă un părinte trece de toate etapele de consiliere și refuză vaccinarea copilului, fostul ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru, a precizat că în măsura în care rămâne obligativitatea în lege vor apărea și anumite contravenții. Cea mai importantă amendă ar fi de 10.000 de lei, potrivit legii vechi a vaccinării, relaează Antena 3.

„În acest moment se discută inclusiv la nivelul consilierii dacă nu acceptă acea consiliere. Legea a fost întoarsă la comisie și vom stabili și acest aspect (n.r amenda)”, a declarat Nelu Tătaru.

Părintele ar putea fi decăzut din drepturi

Când a fost întrebat apoi ce se întâmplă dacă părintele refuză să își vaccineze copilul și plătește amenda, Nelu Tătaru a dat de înțeles că părintele ar putea fi decăzut din drepturi.

„În acest moment discutăm la nivelul specialiștilor de la sănătate publică evaluarea și contextul vaccinări acestui copil, care sunt condițiile stricte și care ar trebui să fie partea din lege în care ar trebui să găsească un tutore din sistemul juridic care să poată accepta vaccinarea. În condițiile în care nu există acest drept copilul va fi preluat de altcineva”, a explicat fostul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, la finalul declarației sale.

Subiectul este unul care va prilejui numeroase comentarii în rândul opiniilor avizate și în presă. Este de așteptat că declarațiile lui Nelu Tătaru vor alimenta foarte curând curentele teoriilor conspiraționiste și vor neliniști categoria părinților care nu agrează ideea vaccinării obligatorii a populației și a copiilor.

La fel de adevărat este că un astfel de anunț ar fi trebuit să fie transmis cu mai multă precauție și explicat mai atent de către cele mai competente autorități medicale românești.