Evenimentul Zilei > Actualitate > Nuntă de belea! Mireasa are COVID, polițiștii fac percheziții. Dezvăluiri în exclusivitate
Nuntă de belea! Mireasa are COVID, polițiștii fac percheziții. Dezvăluiri în exclusivitate

Nuntă de belea! Mireasa are COVID, polițiștii fac percheziții. Dezvăluiri în exclusivitate

Scandalul din jurul celebrei nunți cu 350 de invitați de la Oradea se amplifică

Scandal monstru la Oradea după s-a declanșat o amplă anchetă epidemiologică, acolo unde peste 350 de invitați au participat la nunta fiului unui șef din Poliție.

După ce mireasa a fost confirmată, marți, pozitiv la testul pentru COVID-19, Direcția de Sănătate Publică Bihor a anunțat că toți cei 356 de invitați sunt obligați să intre în carantină pentru o perioadă de 14 zile.

Mai mult, polițiștii și procurorii au deschis un dosar penal, in rem, pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Surse judiciare au dezvăluit, în exclusivitate pentru evz.ro, că, în cadrul aceste anchete, în cursul zilei de joi au fost efectuate patru percheziții.

Polițiștii au descins la restaurantul la care a avut loc nunta, la socrul mare, fostul șef al Poliției Bihor, Eugen Boc, la miri și la socrii mici.

Oamenii legii au explicat, în exclusivitate pentru evz.ro, că se caută dovezi, precum imagini, documente justificative pentru fi atașate la dosarul penal întocmit pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

 

Zeci de polițiști și procurori, printre nuntași

 

Celebra nuntă care a scandalizat opinia publică a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute.

Mirele este fiul fostului adjunct al Poliţiei Bihor, Eugen Boc.

Mireasa este farmacistă la Spitalul Municipal Gavril Curteanu din Oradea.

Cei doi soți proaspăt căsătoriți s-ar fi testat, luni, de COVID-19 pentru că urmau să plece în Lunade miere.

Marți, mireasa a fost confirmată pozitiv, nu însă și mirele.

 

Naşul de cununie al celor doi e subofiţer la Detaşamentul pentru Intervenţie Rapidă, iar printre nuntaşi se aflau şi alţi poliţiști, dar şi procurori din Bihor.

 

În carantină pentru o perioadă de 14 zile

 

La eveniment nu au fost respectate măsurile de combatere a bolilor infecto-contagioase, după cum au constatat autoritățile.

Evenimentul a fost oprit de polițiști și reprezentanții DSP.

Marţi, după ce mireasa a fost confirmată pozitiv, s-a declanșat o anchetă epidemiologică. Tânăra soție a declarat un singur contact direct, pe proaspătul ei soţ, Eugen Boc jr.

Ulterior, însă, medicul care a efectuat investigația a fost atenţionat de colegi că tânăra a fost mireasă cu doar două zile mai devreme, motiv pentru care ancheta epidemiologică s-a reluat, miercuri.

Astfel, mireasa a fost obligată să depună toată lista cu cele 356 de persoane care au participat la eveniment.

 

„Potrivit procedurii, toate persoanele vor primi la domiciliu decizia prin care sunt obligate să intre în carantină pentru o perioadă de 14 zile. În ziua a 8-a, au posibilitatea să se testeze şi, dacă rezultatul este negativ, din ziua 9 vor putea ieşi din carantină”, a explicat, pentru Bihoreanul, şefa Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, Daniela Rahotă.

 

Invitați din două județe

 

La nunta organizată la Sala de Evenimente Opera Events, din Oradea, au participat persoane din Bihor şi Maramureş.

DSP Maramureş va primi lista persoanelor din respectivul judeţ şi se va ocupa cu transmiterea deciziilor”, a mai spus Rahotă.

 

Starea tinerei, spun surse medicale, este bună. Ea a fost evaluată de medicii Spitalului Municipal, iar în prezent s-ar afla în carantină la domiciliu.

 

După ce au întrerupt nunta, oamenii legii s-au şi sesizat din oficiu și au deschis un dosar penal iar administratorul sălii de evenimente a fost sancţionat cu amendă în valoare de 15.000 de lei.

 

De altfel, procurorii bihoreni au anunțat că au deschis un dosar penal, in rem, pentru comiterea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, în municipiul Oradea a fost organizată o nuntă la care au participat peste 350 de persoane.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.