Nou prefect UDMR numit la Cluj. Președintele CJ Cluj atacă PNL: Este o palmă dată ardelenilor

Nou prefect UDMR numit la Cluj. Președintele CJ Cluj atacă PNL: Este o palmă dată ardelenilor

Numirea de miercuri a noului prefect de Cluj, Istvan Tasnadi (UDMR), a aruncat în aer PNL. Președintele CJ Cluj, Alin Tișe, s-a dezis public de actuala conducere PNL și a declarat că aceasta aduce prejudicii enorme partidului istoric.

Nou prefect UDMR numit la Cluj! Guvernul României l-a numit, miercuri, în funcția de prefect de Cluj pe avocatul Istvan Tasnadi (UDMR). Președintele UDMR Cluj susține că relația cu liberalii clujeni este una agreabilă. În opinia sa, singurul conflict ce a luat naștere a fost doar la nivelul PNL. Alin Tișe, unul dintre principalii adversari ai acestei decizii, și-a cerut public scuze cetățenilor clujeni pentru decizia Guvernului. Liberalul a anunțat însă că nu își va da demisia și a atacat dur actuala conducere liberală, relatează evzdetransilvania.ro.

Numirea unui prefect UDMR a pus pe jar PNL. Tișe: Voi lua o decizie pe care o să o și anunț public

Decizia de numire a unui prefect UDMR la Cluj a stârnit conflicte aprige în interiorul Partidului Național Liberal. La începutul lunii februarie, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a declarat că, în cazul unei astfel de decizii, își va da demisia.

„Voi merge până la capăt cu această decizie, atâta timp cât lucrurile nu se vor îndrepta și nu vom intra într-o normalitate. Știu că mulți primari m-au sunat, alții mi-au scris, alții au dorit să facă evenimente (...). Motivul pentru care eu am făcut asta nu este de a crea în oraș percepții greșite. Scopul meu este strict de a fi respectați de organizația centrală și de a fi parte din decizia partidului. Nicidecum alt scop și alte interese ascunse. Aștept să văd ce se va întâmpla în zilele următoare. În mod evident voi lua o decizie pe care o să o și anunț public”, a anunțat Alin Tișe la începutul lunii trecute.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tișe: “Conducerea PNL nu mă mai reprezintă. Este o palmă dată clujenilor, ardelenilor și filialei Cluj“

Liberalul a declarat pentru EvZ că demisia sa din PNL va echivala cu pierderea mandatului de președinte al Consiliului Județean Cluj, deci nu va demisiona.

“Acest mandat îl datorez clujenilor și PNL Cluj și nicidecum lui Ludovic Orban și acoliților lui care nu înțeleg realitățile Clujului și ale Ardealului. Începând de azi, conducerea acestui partid nu mă mai reprezintă și mă declar liber și independent față de aceste personaje. Conducerea centrală a PNL este cea care aduce prejudicii enorme acestui partid și datoria mea și a noastră este ca la viitorul congres acest partid sa reintre în normalitatea și parcursul său firesc!

Președintele CJ Cluj a anunțat lansarea unei noi platforme liberale

Acești incompetenți care vremelnic conduc acest partid vor rămâne în istorie ca niște personaje despre care nimeni nu o să-și mai amintească. Mă consider nereprezentat de actuala conducere a PNL (în majoritatea lor) și de aceea mă voi implica într-o platformă a viitorului acestui partid. Sper ca toți oamenii valoroși care doresc restabilirea politici și dreptății, performanței și profesionalismului să se implice în aceasta platformă”, a declarat Alin Tișe.

“Am făcut tot ce este omenește posibil ca să schimb această decizie, dar din păcate nu am reușit. Este o palmă dată clujenilor, ardelenilor și filialei Cluj! Colaborarea și loialitatea cu UDMR ar fi trebuit să primeze”, a mai adăugat liberalul.

Tișe vizează schimbarea vicepreședintelui CJ Cluj. Președinte UDMR Cluj: “Avem o relație stabilă”      

Alin Tișe a mai subliniat că PNL Cluj era îndreptățit să obțină postul de prefect. Potrivit declarațiilor sale, Tișe vrea să înlăture vicepreședintele UDMR din cadrul Consiliului Județean Cluj. “Analizez inclusiv promovarea un proiect de Hotărâre de Consiliu Judetean în luna martie 2021 de schimbare a vicepreședintelui Consiliului Județean Cluj de la UDMR”, a afirmat liberalul. Tișe s-a aflat printre inițiatorii unui puci în ianuarie, cerând demisia lui Orban.

 Pe fondul situației tensionate dintre politicieni, președintele filialei județene UDMR Cluj, Csoma Botond, a declarat că relația cu liberalii din județ este una stabilă. “Nu este nicio stare de conflict, a fost vorba strict de o dispută din interiorul PNL. Este foarte important de menționat că nu au fost discuții între UDMR și PNL. Avem o relație stabilă de mulți ani. Prefectul va fi reprezentantul tuturor cetățenilor, indiferent de etnie, fie ei români, fie ei maghiari”, a declarat Csoma Botond, președintele UDMR Cluj.

Istvan Tasnadi propune stabilirea păcii sociale între clujeni

Contactat de reporter, noul prefect de Cluj, Istvan Tasnadi, a propus, în contextul numirii sale ca reprezentant al statului român, stabilirea păcii sociale între cetățeni.

“Bănuiesc că în privința conflictelor interne ale liberalilor se vor găsi soluții. Vor remedia ei situația. Ceea ce este important este să creăm o pace socială în rândul cetățenilor din județul Cluj. Să avem o colaborare bună cu Prefectura, instituțiile publice, autoritățile locale. Să urmărim toți același țel, respectiv în ceea ce privește dezvoltarea și investițiile. Iar în contextul Covid, trebuie să urmărim să avem rezultate cât mai bune”, a afirmat noul prefect de Cluj, Istvan Tasnadi.

Sursa: Evzdetransilvania