Evenimentul ZileiPoliticaCum s-a terminat scandalul dintre Orban și Rareș Bogdan. „Asta am obținut”

Cum s-a terminat scandalul dintre Orban și Rareș Bogdan. „Asta am obținut”

Cum s-a terminat scandalul dintre Orban și Rareș Bogdan. „Asta am obținut”
Rareș Bogdan, vicepreședintele PNL, a adus lămuriri despre conflictul pe care o aripă a liberalilor îl are cu președintele Ludovic Orban.

Ultimele zile au fost pline de tensiune în cadrul PNL. Conflictul dintre Rareș Bogdan și Robert-Ionatan Sighiartău, pe o parte, și Ludovic Orban pe cealaltă parte, au scindat partidul liberal.

La EVZ TV a fost lansată o ipoteză care poate schimba tot contextul conflictului dintre liderii PNL. 

Rareș Bogdan afirmă că în urma acestor discuții s-a obținut o transparentizare mai mare în privința deciziilor care se iau în interiorul PNL.

„Nu îmi pare rău deloc de ce am spus. A fost o analiză. Cred că în toată emisiunea aceea dacă regret ceva, regret strict exprimarea. Nu mă caracterizează. Eu cred că democrația funcțională este garanția că nu vor exista derapaje în situația românească.

Am obținut o transparentizare mai mare. Sper ca nimeni să nu mai încalce democrația internă de partid, pentru că eu așa am învățat la științe politice că în partidele democratice deciziile se iau democratic”.

S-a implicat Iohannis în scandalul din PNL?

Europaralamentarul PNL spune că președintele Klaus Iohannis nu s-a implicat în scandalul din PNL.

„Nu. Spre deosebire de fostul președinte Traian Băsescu, președintele Klaus Iohannis nu procedează în acest fel. Președintele ne roagă un singur lucru: guvernați bine, modernizați România. Nu îl interesează că eu cu Ludovic ne mai șarjăm”, a mai spus acesta. Chiar dacă presa a susținut că Iohannis s-a întâlnit în secret cu Ludovic Orban.

Prezent în studio prin teleconferință, Dacian Cioloș a afirmat că nu găsește niciun conflict în dialogul dintre Rareș Bogdan și Ludovic Orban. „Nu găsesc deloc că sunt declarații contondente, n-am simțit nicio clipă că acest gen de discuții ar afecta stabilitatea coaliției, e normal într-o democrație, și în USR-Plus se întâmplă asta”

Ce spune Rareș Bogdan despre pașaportul anti-COVID

Legat de viitorul pașaportului medical, Rareș Bogdan a dezvăluit de ce o parte a politicienilor europeni susține acest act.

„E complicat și restrictiv să spui pașaport. În cadrul grupului premierul grec e principatul promotor. Asta și pentru că au un PIB foarte mare provenit din turism. Și alți premieri susțin acest certificat. Mă tem însă să nu fie o restricție suplimentară. Deja sunt restricții în privința unor țări. Dar un carnet de vaccinare poate să existe.
Să sperăm că o parte dintre români vor înțelege să se îndrepte către centrele de vaccinare. Dar trebuie să fim extrem de atenți.

Libertatea este scumpă și a fost greu de câștigat!

Nu trebuie noi să formăm opreliști suplimentare. Cu cât avem mai puține restricții este cu atât mai bine pentru cetățeanul european.

Depinde cu ce comparăm campania de la noi. Cu Israelul? Sigur că numărul e mai mic. Dar nu o putem face deoarece infrastructura e diferită. Nu aș spune că nu sunt mulțumit. Faptul că a căzut platforma e rușinos, mai ales într-o țară cu IT-iști. E vina altora”, a precizat vicepreședintele PNL la Digi 24.

 


Accesează: