Evenimentul ZileiPoliticaScandal în PNL. Emil Boc intervine în războiul Rareș Bogdan – Ludovic Orban

Scandal în PNL. Emil Boc intervine în războiul Rareș Bogdan – Ludovic Orban

Scandal în PNL. Emil Boc intervine în războiul Rareș Bogdan – Ludovic Orban
Scandal în PNL. Emil Boc, fost premier și actual primar al Clujului, intervine în scandalul declanșat în partid de declarațiile lui Rareș Bogdan de duminică seara, care i-a cerut actualului președinte Ludovic Orban demisia.

Scandal în PNL. Emil Boc spune că nu-și dorește nicio funcție în partid și că acum avem nevoie de performanță la guvernare.

„Nu am funcție și nici nu-mi doresc o funcție în PNL. Punctele de vedere exprimate sunt întâi în interior si apoi în exterior”, a declarat fostul premier.

Emil Boc: PNL are nevoie și de Rareș Bogdan, Ludovic Orban, Robert Sighiartău

„Continuarea unor asemenea lucruri mi se pare nefirească. Va fi un congres. PNL are nevoie și de Rareș Bogdan, Ludovic Orban, Robert Sighiartău”, a mai spus Emil Boc.

Primarul Clujului s-a referit astfel la declarațiile pe care prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan le-a făcut duminică seara, când a acuzat un comportament dictatorial al lui Ludovic Orban. Poziția acestuia a fost întărită de secretarul general al PNL, Robert Sighiartău.

Scandal în PNL. Emil Boc: Avem nevoie de o performanță la guvernare

„Avem nevoie de performanță la guvernare. Problemele noastre interne au fost punctate. Dar continuarea lor mi se pare ineficientă”, a mai spus Emil Boc.

În cursul dimineții, liderul PNL a avut prima reacție față de contestatarii săi din partid. Ludovic Orban a spus că președintele partidului se alege la congres, că el este actualul președinte, dar nu a decis dacă va mai candida, la toamnă.

Scandal în PNL. Orban: Dacă mă voi hotărî să candidez pentru un nou mandat voi anunţa

„Preşedintele PNL este cel ales de Congres. PNL a avut un Congres în 2017 şi va avea un Congres în cursul acestui an.

Până la acest Congres eu sunt preşedinte. Dacă mă voi hotărî să candidez pentru un nou mandat voi anunţa. Cred că orice problemă trebuie discutată în partid, nu în spaţiul public”, a mai spus Orban.

„N-am obiceiul să polemizez cu colegii mei de partid în public. În calitate de preşedinte al PNL, obligaţia mea e să asigur coeziunea partidului, obligaţia mea este să particip la asigurarea unităţii şi eficienţei în guvernarea de coaliţie.

Cum a pornit acest scandal în PNL. „Lui Orban i s-a umflat capul”

Reamintim că, duminică seara, Rareș Bogdan a cerut demisia lui Ludovic Orban. „Trebuia să fiu alături de Robert Sighiartău și Florin Roman şi să cer demisia lui Ludovic Orban din funcția de președinte al PNL. Este singurul președinte de partid care a pierdut alegerile și care a rămas în funcție”, a spus europarlamentarul.

„Am văzut că sunt ocolit, dar n-am zis nimic, a mai spus el, care a spus că În București, PNL a luat doar 21%, sub media pe țară”, a mai spus Rareș Bogdan.

„Cu excepția unui singur om, toți premierii care au ajuns la Palatul Victoria au ieșit de acolo trăncăniți la cap. Au ieșit de acolo cu capul umflat.

La toți li se pare că fără ei universul nu mai funcționează, că sunt mesianici pentru România și pentru omenire și niciunul cu excepția lui Emil Boc. Restul s-au stricat la cap. Ludovic Orban, din păcate, în loc să intre acolo și să rămână omul care a fost, la rândul lui i s-a umflat capul.

Și-a închipuit că e câinele alfa, lupul alfa, omul fără de care România nu merge înainte, el le știe pe toate. Să ne înțelegem. El nu e un om rău. El e un premier care a fost bun într-o perioadă înfiorătoare pentru România. Eu îi contest modul în care a condus și modul în care a fost discreționar în decizii. El nu a consultat partidul când a vorbit despre un ministru. A venit cu o listă pe care a supus-o votului”, a mai spus prim-vicepreședintele PNL.


Accesează: